Narancsos, grízes süti: csak keverj össze mindent
Ha szereted a tejbegrízt, ezért az egyszerű sütiért is odaleszel. Naranccsal párosítva kitűnő.


- Furcsa képek jelentek meg a 35 éves Irina Shaykról: zöld hajjal mutatja be a magányos jövőt »
- 7 híresség, aki divatot teremtett merész frizurájával: már akkor így viselték a hajukat, amikor még senki nem merte bevállalni »
- 6 divatos fazon, ami 50 felett sem tilos: ezekkel a nőies cuccokkal az egyhangúság kizárva »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Anyja egy kartondobozban hagyta a fiút születése után: a férfi 30 év múlva megkereste
- Fekete Dávid válik: felesége a három gyerekkel elhagyta
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
Búzadarából ne csak tejbegrízt készíts, más sütikbe is nagyon finom, így az egyszerű kevert tésztát is feldobhatod vele. Bármilyen gyümölccsel kombinálhatod, télen a kicsit savanykás narancs jól illik az édes sütihez. Feltétlenül pihentesd a joghurttal vegyített grízt, mielőtt összeállítod a tésztát.
Narancsos, grízes süti
Hozzávalók:
- 10 dkg liszt
- 10 dkg búzadara
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2.5 dl joghurt
- 1 csomag sütőpor
- 2 db tojás
- 2 db narancs
- 1 csokor vaníliás cukor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A búzadarát keverd össze a joghurttal, és pihentesd legalább fél-egy órán át a hűtőben. Vegyítsd a száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a sütőport és a sót. A tojást habosítsd a cukorral, a vaníliával, a puha vajjal és az egyik narancs frissen facsart levével, majd forgasd hozzá a grízes, utána a száraz keveréket. Dolgozd homogénre a masszát.
Egy kisebb tepsit vagy kenyérformát kenj ki vajjal, és szórd meg liszttel, majd simítsd bele a masszát. A maradék narancs héját alaposan mosd meg, dörzsöld meg, vágd kisebb szeletekre, és rakd a süti tetejére. Told előmelegített sütőbe, és 170 fokon süsd aranybarnára körülbelül 25 perc alatt.
A tejbegrízt sem lehet megunni. Van néhány titka, hogy lesz olyan finom, mint régen a menzai volt.
Még több recept