Ellenállhatatlan narancskenyér: fantasztikusan puha, szaftos, illatos
A mennyei narancskenyér igazi téli édesség, ráadásul pillanatok alatt összedobható a tésztája.

narancskenyer-receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az illatos, omlós narancskenyérrel tényleg nagyon kevés a munka: robotgéppel keverd össze a hozzávalókat, a többit pedig bízd a sütőre. Közben pedig élvezd, ahogy a narancs illata belengi a lakást. Ha sziruppal meglocsolod, sokkal finomabb lesz, és biztosan nem szárad ki. 

Narancskenyér

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg görög joghurt
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 3 db tojás
  • 1 db narancs
  • 1 evőkanál vaníliaaroma
  • 1 csomag sütőpor

A sziruphoz

  • 20 dkg cukor
  • 3 db narancs
  • 3 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 170 fokra. A narancsokat alaposan mosd meg. Egy tálban keverd habosra a tojásokat a kristálycukorral és a vaníliaaromával. Add hozzá az olvasztott vajat, a görög joghurtot, valamint az egyik narancs kifacsart levét és lereszelt héját. Egy másik tálban vegyítsd el a lisztet a sütőporral, majd óvatosan keverd a tojásos masszához. A másik narancsot karikázd fel. A tésztát helyezd sütőpapírral kibélelt kenyérformába, oszd el a tetején a narancskarikákat, majd körülbelül 40 perc alatt süsd meg. Ha könnyen belemegy egy hegyes kés, kiveheted a sütőből.


A sziruphoz a narancs héját alaposan mosd meg, dörzsöld meg. A cukrot keverd össze a vízzel, tedd hozzá a felkarikázott narancsot, és főzd kis lángon 25-30 percig. Szedd ki a narancsokat, és szűrd át a levet. Öntsd le vele a formában lévő, néhány helyen megszurkált sütit, majd 20 percig pihentesd, ezután óvatosan vedd ki, és szeleteld fel.
Hasonló süteményt citrommal is készíthetsz a mascarponéval gazdagított gyümölcskenyér szintén puha, mennyei édesség.

Ezt is szeretjük