Abbahagyhatatlan narancsos, csokis mousse: a tejszíntől lesz igazán krémes
Az ünnepekre és a hétköznapokra is egyaránt jól jöhet ez a krémes narancsos, csokoládés mousse.

csokis-narancsos-mousse
Ez is érdekelhet

Megmenti a napot a Huawei nőknek fejlesztett okosórája (x)

Az otthonodnak is jár a tündöklés - Így ragyoghat vegyszermentesen a lakás (x)

Ez egy kritikus pillanat (x)

Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények - Kalandozás a közel-keleti gasztronómia világában (x)

Olcsóbb szoftverek a Black Friday után: az Office is jó áron kapható (x)

Füst és égés nélkül (x)

Punkromantika az Újszínházban - Fenegyerekek a vasfüggöny mögött (x)

beauty and style

Így nem keni el a sminked a garbó, amikor magadra húzod: egyszerű öltözködési trükkök a modelltől »

Méregtelenítő arcpakolás pattanások és ráncok ellen: igazi antioxidáns-bomba a bőrnek »

Ez a legdivatosabb ruhaszabás most: a garbós nyak minden alkalomra nőies »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Finom és elegáns: készíts el te is játszi könnyedséggel egy isteni poharas desszertet. Ebéd utáni desszertnek ugyanúgy beválik, mint vendégvárónak. A narancs aromája tökéletesen passzol az étcsokoládé nyers bájához, tejszínnel keverve lesz igazán krémes.

Narancsos, csokis mousse

Hozzávalók:

  • 12 dkg étcsoki
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg darált dió
  • 3 db tojás
  • 1.5 dl habtejszín
  • 1 db narancs és héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Óvatosan válaszd szét a tojásokat, és a fehérjét verd fel kemény habbá. Egy-két csepp olajon, vízfürdő felett olvaszd fel a csokoládét. A tojások sárgáját keverd ki a kétféle cukorral, majd add hozzá az olvadt csokoládét, a narancs héját, és alaposan keverd össze. Ezután verd fel, és öntsd bele a tejszínt, majd szép lassan, óvatosan forgasd a csokoládékrémbe a fehérjehabot.

A masszát töltsd bele poharakba, majd tedd a hűtőbe, míg ki nem hűlnek. A darált diót egy serpenyőben, kis cukorral pirítsd meg, várd meg, míg kihűl, majd tálalás előtt szórd meg vele a mousse-ok tetejét egy kis reszelt narancshéjjal együtt.

Jeles alkalmakkor pedig feltétlenül próbáld ki ezt az ünnepi, gesztenyés pohárdesszertet is!

Ezt is szeretjük