Abbahagyhatatlan narancsos, csokis mousse: a tejszíntől lesz igazán krémes
Az ünnepekre és a hétköznapokra is egyaránt jól jöhet ez a krémes narancsos, csokoládés mousse.
Finom és elegáns: készíts el te is játszi könnyedséggel egy isteni poharas desszertet. Ebéd utáni desszertnek ugyanúgy beválik, mint vendégvárónak. A narancs aromája tökéletesen passzol az étcsokoládé nyers bájához, tejszínnel keverve lesz igazán krémes.
Narancsos, csokis mousse
Hozzávalók
- 12 dkg étcsoki
- 5 dkg cukor
- 5 dkg darált dió
- 3 db tojás
- 1.5 dl habtejszín
- 1 db narancs és héja
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
Óvatosan válaszd szét a tojásokat, és a fehérjét verd fel kemény habbá. Egy-két csepp olajon, vízfürdő felett olvaszd fel a csokoládét. A tojások sárgáját keverd ki a kétféle cukorral, majd add hozzá az olvadt csokoládét, a narancs héját, és alaposan keverd össze. Ezután verd fel, és öntsd bele a tejszínt, majd szép lassan, óvatosan forgasd a csokoládékrémbe a fehérjehabot.
A masszát töltsd bele poharakba, majd tedd a hűtőbe, míg ki nem hűlnek. A darált diót egy serpenyőben, kis cukorral pirítsd meg, várd meg, míg kihűl, majd tálalás előtt szórd meg vele a mousse-ok tetejét egy kis reszelt narancshéjjal együtt.
Jeles alkalmakkor pedig feltétlenül próbáld ki ezt az ünnepi, gesztenyés pohárdesszertet is!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept