Ellenállhatatlan Napóleon-süti leveles tésztából, csábító, vaníliás krémmel
A híres francia hadvezérről, Napóleonról az oroszok nevezték el a több lapból álló, roppanós és krémes sütit.

napoleon-suti
Ez is érdekelhet

Tavaszi nagytakarítás kényelmesen (x)

Könyvajánló – Mazel Tov: Emberek, ételek, élmények (x)

Ünnepeld te is a víz világnapját Budapest legjobb fürdőjében! (x)

Budapest egyedülálló szabadtéri családi játszóparkja újra megnyitja kapuit! (x)

beauty and style

15 ruhadarab ötvenféleképpen: így öltözködj változatosan kis gardróbból »

Gúnyolódni ment a divathétre, stílusikon lett belőle: imádták a fotósok »

Képeken a szezon legfontosabb esküvői trendje: ízléses, elegáns és gyönyörű »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Napóleon-süti több mint százéves, világszerte rajonganak érte az édesszájúak. Hasonlít a mi krémesünkre, és legalább olyan finom. A leveles tésztát saját magad is elkészítheted, de jó minőségű boltit is bátran használhatsz. A krémet is főzd saját magad, sokkal finomabb, mint a puding. Mivel pihentetni is kell, készítsd el egy nappal tálalás előtt.

Napóleon-süti

Hozzávalók:

  • 2 csomag leveles tészta
  • 25 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 4 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 4 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 l tej

A tetejére

  • 25 dkg porcukor
  • 3 evőkanál víz
  • 1 teáskanál citromlé
  • 5 dkg étcsoki
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a leveles tésztát olvaszd fel, tekerd ki vagy nyújtsd ki, és rakd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Villával szurkáld meg több helyen, hogy nagyon ne púposodjon fel. Tedd az előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd öt percig, majd fedd be sütőpapírral, és rakj rá nehezékként sütőrácsot vagy tepsit. Süsd még hat-nyolc percig, hogy aranybarna legyen.
 

A krémhez keverd össze a tojásokat a cukorral és a keményítővel. Add hozzá a vaníliás cukrot és részletekben a tejet. Kezdd forralni, és főzd addig, amíg besűrűsödik. Közben folyamatosan kavard, sőt a tűzről levéve is még néhány percig. Így a krém biztosan nem lesz csomós. Amikor kihűl, dolgozd hozzá a habosított vajat is. 
 

A tésztát vágd öt-nyolc egyforma részre, és rakd egymásra a lapokat úgy, hogy mindegyiket megkened a vaníliás krémmel. A mázhoz dolgozd össze a cukrot, a vizet és a citromlevet, majd kend egyenletesen a tésztára. A csokit olvaszd fel, csorgasd a fehér mázra vékony csigavonalban, és fogvájóval díszítsd tetszés szerint. Rakd a hűtőbe legalább négy órára. 

Leveles tésztából bámulatos kosárkákat is készíthetsz. Töltsd meg azokat is csábító, vaníliás krémmel! 

Ezt is szeretjük