Így készül a görögök népszerű rakott krumplija, a muszaka
Padlizsánszezonban kár kihagyni a gazdag és nagyon ízletes muszakát.

Így készül a görögök népszerű rakott krumplija, a muszaka
Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Házi permet pattanásos bőrre, tengeri sóval és magnéziummal »

Itt vágd el a nadrágot, hogy csinos felső legyen belőle: csak egy nyisszantás »

Szomszéd lányból a végzet asszonya: Margot Robbie átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A muszaka sokkal intenzívebb ízű, mint a mi rakott krumplink, és a padlizsán nagyon hangsúlyos benne. Az eredeti recept szerint darált bárányhús kerül bele, persze sertésből is elképesztően ízletes lesz a végeredmény. A tetején lévő nyúlós sajttól még csábítóbb lesz. Ne csak a görögországi nyaraláson élvezd a kiadós egytálétel ízét, készítsd el otthon is!

Hozzávalók:

A muszakához

  • 2 db padlizsán
  • 1 kg krumpli
  • 80 dkg darált hús
  • 40 dkg paradicsom
  • 3 dl paradicsompüré
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 babérlevél
  • olívaolaj
  • bors
  • szerecsendió

Besamelmártáshoz

  • 20 dkg sajt
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 tojássárga
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt mosd meg, vágd egy centi vastag karikákra és sózd meg. Várj legalább 30 percig, így biztosan nem lesz keserű, majd itasd fel róla a nedvességet. Egy serpenyőben hevíts egy evőkanál olívaolajat, és a padlizsánt oldalanként süsd két-három percig. Ha elkezd barnulni, szedd ki. Ez követően az ugyancsak vékonyan felkarikázott krumplit is süsd át kicsit. Ha kész, rakj még a lábosba olajat, dobd rá az apróra vágott vöröshagymát, és pirítsd meg. Közben mehet hozzá a zúzott fokhagyma és a darált hús. Kevergesd fehéredésig, majd fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, babérlevéllel, és öntsd hozzá a paradicsompürét. Kis lángon főzd 30 percig.

 

A besamelmártáshoz egy lábosban olvaszd meg a vajat, majd folyamatosan kevergetve add hozzá a lisztet. Öntsd hozzá a tejet, és alacsony hőmérsékleten, állandóan kevergetve sűrítsd be. Ezt követően húzd le a tűzhelyről, majd rakd bele a tojássárgát, a sót, a borsot és csipetnyi szerecsendiót.


Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki kevés zsiradékkal, és rendezd alulra a krumpli felét, teríts rá padlizsánt, majd következhet a darált húsos réteg. Arra rakd a megmaradt zöldségeket, és öntsd le a besamellel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 45-50 perc alatt. Félidőben szórd rá a reszelt sajtot.

Blog.hu ajánló