Pikáns mustáros házi tojáskrém
Unod már a sima főtt tojást? Készíts belőle villámgyorsan mustáros tojáskrémet! Így verhetetlen lesz.
A mustáros tojáskrém egyszerű és kiváló megoldás a húsvéti maradék újrahasznosítására. Ropogós péksüteménnyel, kenyérrel tökéletes reggeli. Dekoráld friss paprikával, retekkel, hagymával. Bár elkészítés után rögtön fogyaszthatod, jobb, ha néhány órára hűtőbe teszed.
Mustáros tojáskrém
Hozzávalók 4 személyre
- 8 főtt tojás
- 5 dkg vaj
- 2 evőkanál krémsajt
- 2 evőkanál tejföl
- 1 vöröshagyma
- 1 evőkanál mustár
- só
- őrölt bors
Elkészítés:
A keményre főzött, megtisztított tojásokat vágd kisebb darabokra, és tedd egy tálba. Dobd hozzá az apróra vágott vöröshagymát, majd mehet hozzá a puha vaj, a tejföl, a sajtkrém és a mustár. Ízlés szerint sózd, borsozd.
Botmixerrel rövid ideig keverd, pürésítsd. Az is jó megoldás, ha mindent robotgépbe teszel. Úgy még kevesebb dolgod lesz. Ha kellően krémes, rakd néhány órára a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek. Fogyasztás előtt 20 perccel érdemes kivenni a hidegről, hogy könnyebben tudd kenni.
