Mozzarellás padlizsán ropogós sörtésztában sütve: tejfölbe mártogatva még finomabb
Tedd különlegessé a sörtésztában sült padlizsánt, rakj két réteg közé mozzarellaszeletet!

mozzarellas-padlizsan-sortesztaban-recept
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

30 perc táncos edzés a sztáredzővel: ezt a tornát nem unod meg soha »

A legbanálisabb okok a zsíros haj hátterében: ezekre nem is gondolnál »

Minden eddiginél nőiesebb az új retró trend: ez lesz az ősz nagy durranása »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sörtészta számtalan zöldséghez illik, így a padlizsánhoz is.  Akkor is bátran készítsd el, ha nem szereted a sört, hisz nem fogod érezni az ízét. Érdemes a padlizsánt kevés lisztbe forgatni, hogy jobban tapadjon rá a bunda. Feltétlenül kínálj hozzá tejfölös, fokhagymás mártogatóst. Fontos, hogy a sörtésztát ne hagyd állni, rögtön forgasd bele a zöldségszeleteket. 

Mozzarellás padlizsán sörtésztában

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 db padlizsán
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg mozzarella
  • 2.5 dl sör
  • 3 db tojás
  • bors
  • olaj

A mártogatóshoz

  • 33 dkg tejföl
  • 3 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt karikázd fel, de ügyelj arra, hogy ne legyenek túl vastagok a szeletek. Sózd be, és hagyd állni 30 percig. A tojások sárgáját keverd ki a sörrel, fűszerezd sóval és borssal, majd adj hozzá 15 deka lisztet is. A tojások fehérjét verd kemény habbá, és óvatosan forgasd a sörös masszához. 

A padlizsánt jól csepegtesd le, és két karika közé rakj egy réteg mozzarellát, és rögzítsd egy fogpiszkálóval. Szórd meg a maradék liszttel, majd mártsd a sörös masszába, és óvatosan rakd a forró olajba. Közepes lángon süsd szép pirosra a zöldség mindkét oldalát. Vedd ki az olajból, és papírtörlőn jól csepegtesd le. A tejfölt keverd össze a zúzott fokhagymával, rakd kis tálkába, és kínáld a padlizsán mellé.
Kóstoltad már a ropogósra sült padlizsánt mézzel? Egyszerre édes és sós, ráadásul egyszerű. 

Ezt is szeretjük