Egyszerű, ám mennyei morzsasüti melegen - Így lesz tökéletes
A morzsasütinél könnyebben elkészíthető édességet nehezen találsz: csak szórj mindent a tepsibe!
A morzsasüti illata már sütés közben mindenkit a konyhába csábít. Rengeteg gyümölccsel elkészítheted, körtével különösen finom. Igazi őszi-téli édesség, ami frissen, melegen tálalva, tejszínhabbal az igazi.
Morzsasüti recept
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 12 dkg cukor
- 3 db körte
- 0.5 db citrom
- 1 teáskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A körtét mosd meg, pucold meg, és szeleteld fel. A vajat keverd össze a kétféle cukorral. Szitáld bele a fahéjjal elkevert lisztet, és az egészet gyors mozdulatokkal morzsold össze. Nem kell megvárni, míg összeáll, fontos, hogy morzsás állagú legyen.
Egy tűzálló tálat vagy tepsit kenj ki jól vajjal, és rakd az aljára a gyümölcsöt, majd locsold meg a citrom levével. Szórd rá a tésztát, és told előmelegített sütőbe, majd süsd meg körülbelül 35 perc alatt. Ha túl gyorsan pirul, a tetejét fedd le fóliával.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció