Csodás Mont Blanc desszert, avagy a franciák krémes gesztenyepüréje
A Mont Blanc desszert nem más, mint omlós tésztán csodás gesztenyepüré.

Csodás Mont Blanc desszert, avagy a franciák krémes gesztenyepüréje
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Szexi melltartók kivágott ruhákhoz: nem fog ki rajtad a pánt, mert nincs is »

A legfinomabb testolajok, melyektől feszesebb lesz a bőr: elmászó kontúrok és narancsbőr ellen »

Már megvan a jövő évi esküvői divat: légiesen könnyed selyem- és muszlinruhák a magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gesztenyepürét sokan magyar specialitásnak tartják, pedig a franciáknál is legalább olyan népszerű, mint nálunk. Annyiban tér el a miénktől, hogy omlós pitetésztával tálalják. Nevét onnan kapta, hogy a magas püréhalom a franciákat a Mont Blanc-ra emlékezteti. A tejszínhab ezúttal nem a süti tetejére kerül.

Hozzávalók 12 darabhoz:

A masszához

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj
  • 2.5 dl tejszínhab
  • 2 evőkanál rum
  • cukor

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 db tojássárga
  • 1 csipet só
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a hideg, felkockázott vajat. Morzsold össze, ha elég morzsalékos, rakd hozzá a tojássárgát, a cukrot, a sót, és három-négy evőkanál hideg vizet. Ha összeáll, csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe. Pihentesd legalább egy órán át. Ezt követően nyújtsd ki lisztezett felületen három-négy milliméter vékonyra, majd szúrj ki belőle 10-12 korongot. Rendezd vajjal kikent kis kosárformákba. Annak hiányában a muffintepsi hátuljára, a kiemelkedésekre is simíthatod. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg nyolc-tíz perc alatt. Ha elkezd pirulni, vedd ki a sütőből.
 

A krémhez a szobahőmérsékletű gesztenyemasszát, a puha vajat és a rumot dolgozd össze gépi habverővel. Ha szükséges, édesítsd cukorral. A kis kosárkát kend meg lekvárral, majd kanalazz mindegyikre kemény habbá vert tejszínt. Töltsd habzsákba a gesztenyemasszát, és körkörösen haladva fedd be vele a tésztát. Tálaláskor a tetejére szórhatsz porcukrot és csokival is díszítheted.

Blog.hu ajánló