Csodás Mont Blanc desszert, avagy a franciák krémes gesztenyepüréje
A Mont Blanc desszert nem más, mint omlós tésztán csodás gesztenyepüré.

Csodás Mont Blanc desszert, avagy a franciák krémes gesztenyepüréje
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Gyönyörű esküvői ruhák, amiket a nyüzsgő nagyváros ihletett: a Daalarna modern hercegnőknek tervezett »

Így nem lesz unalmas a fekete és fehér kombinációja: stílusos szetteket mutatunk »

Nem sokat bíznak a képzeletre a 80-as évek legdögösebb ruhafazonjai: Emily Ratajkowski sportot űz a villantásból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gesztenyepürét sokan magyar specialitásnak tartják, pedig a franciáknál is legalább olyan népszerű, mint nálunk. Annyiban tér el a miénktől, hogy omlós pitetésztával tálalják. Nevét onnan kapta, hogy a magas püréhalom a franciákat a Mont Blanc-ra emlékezteti. A tejszínhab ezúttal nem a süti tetejére kerül.

Csodás Mont Blanc desszert

Hozzávalók 12 darabhoz:

A masszához

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj
  • 2.5 dl tejszínhab
  • 2 evőkanál rum
  • cukor

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 db tojássárga
  • 1 csipet
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a hideg, felkockázott vajat. Morzsold össze, ha elég morzsalékos, rakd hozzá a tojássárgát, a cukrot, a sót, és három-négy evőkanál hideg vizet. Ha összeáll, csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe. Pihentesd legalább egy órán át. Ezt követően nyújtsd ki lisztezett felületen három-négy milliméter vékonyra, majd szúrj ki belőle 10-12 korongot. Rendezd vajjal kikent kis kosárformákba. Annak hiányában a muffintepsi hátuljára, a kiemelkedésekre is simíthatod. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg nyolc-tíz perc alatt. Ha elkezd pirulni, vedd ki a sütőből.
 

A krémhez a szobahőmérsékletű gesztenyemasszát, a puha vajat és a rumot dolgozd össze gépi habverővel. Ha szükséges, édesítsd cukorral. A kis kosárkát kend meg lekvárral, majd kanalazz mindegyikre kemény habbá vert tejszínt. Töltsd habzsákba a gesztenyemasszát, és körkörösen haladva fedd be vele a tésztát. Tálaláskor a tetejére szórhatsz porcukrot és csokival is díszítheted.

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük