Csodás Mont Blanc desszert, avagy a franciák krémes gesztenyepüréje
A Mont Blanc desszert nem más, mint omlós tésztán csodás gesztenyepüré.

Csodás Mont Blanc desszert, avagy a franciák krémes gesztenyepüréje
Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj ezektől a tippektől: látható lesz a különbség (x)

beauty and style

Mit viselj, ha nincs mit felvenned? 5 szett fantáziátlan napokra »

Az egész arcát piros rúzzsal sminkelte ki: ez lett az eredménye »

Erre jó egy melltartó és egy ragasztópisztoly: 3 szuper ötletet mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A gesztenyepürét sokan magyar specialitásnak tartják, pedig a franciáknál is legalább olyan népszerű, mint nálunk. Annyiban tér el a miénktől, hogy omlós pitetésztával tálalják. Nevét onnan kapta, hogy a magas püréhalom a franciákat a Mont Blanc-ra emlékezteti. A tejszínhab ezúttal nem a süti tetejére kerül.

Hozzávalók 12 darabhoz:

A masszához

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 10 dkg vaj
  • 2.5 dl tejszínhab
  • 2 evőkanál rum
  • cukor

Tésztához

  • 20 dkg liszt
  • 12 dkg vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 db tojássárga
  • 1 csipet só
  • lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá a hideg, felkockázott vajat. Morzsold össze, ha elég morzsalékos, rakd hozzá a tojássárgát, a cukrot, a sót, és három-négy evőkanál hideg vizet. Ha összeáll, csomagold fóliába, és tedd a hűtőbe. Pihentesd legalább egy órán át. Ezt követően nyújtsd ki lisztezett felületen három-négy milliméter vékonyra, majd szúrj ki belőle 10-12 korongot. Rendezd vajjal kikent kis kosárformákba. Annak hiányában a muffintepsi hátuljára, a kiemelkedésekre is simíthatod. Told előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd meg nyolc-tíz perc alatt. Ha elkezd pirulni, vedd ki a sütőből.
 

A krémhez a szobahőmérsékletű gesztenyemasszát, a puha vajat és a rumot dolgozd össze gépi habverővel. Ha szükséges, édesítsd cukorral. A kis kosárkát kend meg lekvárral, majd kanalazz mindegyikre kemény habbá vert tejszínt. Töltsd habzsákba a gesztenyemasszát, és körkörösen haladva fedd be vele a tésztát. Tálaláskor a tetejére szórhatsz porcukrot és csokival is díszítheted.

Blog.hu ajánló