Puha mogyorókrémes piskótatekercs
Így nem törik el a tészta
Igazán megérdemled, hogy ezzel a mogyorókémes piskótatekerccsel kényeztesd magad!

Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

Begyógyulnak a régi sebek? A nagy négyes keserédes történetében senki nem menekül a múltja elől (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

A szezon csúcstrendje a bakancs: vagány és nőies fazonok árakkal »

Minden, amit a végleges szőrtelenítésről tudni kell: ezért érdemes most elkezdeni »

A kevesebb néha több: árthat a bőrödnek, ha túl sok kozmetikumot használsz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ennek a mogyorókrémes piskótatekercsnek az elkészítésében a tészta feltekerése az egyetlen, ami nehézséget okozhat. Néhány trükkel azonban ezt is könnyedén meg tudod oldani. Ha marad krém, a tészta tetejére is kenhetsz belőle.

Mogyorókrémes piskótatekercs

Hozzávalók 15 szelethez:

Piskótához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipet só
  • fél zacskó sütőpor

Töltelékhez

  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg mogyorókrém
Recept idők

Elkészítés:

Készíts a hagyományos módon piskótatekercset. A fehérjét egy csipet sóval verd nagyon keményre. Akkor jó, ha már megáll a habverőn, majd fokozatosan add hozzá a vaníliás cukrot, a cukrot, a tojást, végül pedig lassan, óvatosan a sütőporos lisztet. Ekkor már csak fakanállal keverd. Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt, nagy tepsibe. Arra ügyelj, hogy 5-6 centinél ne legyen vastagabb a tészta, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg 10-15 perc alatt.

Ha a piskótát túlsütöd, kiszárad, nem tudod szépen feltekerni. Végezz tűpróbát, azaz szúrj egy éles konyhai eszközt a sütibe, és ha nem marad rajta semmi, amikor kihúzod, a tészta elkészült. Vedd ki a piskótát, szedd le róla a sütőpapírt, és még melegen, enyhén nedves konyharuha segítségével, szorosan tekerd fel. Így biztosan nem törik meg. Utána hagyd a tésztát kihűlni.

Közben készítsd el a tölteléket. A mogyorókrémet olvaszd fel kis lángon, öntsd hozzá tejszínt, és kend meg vele a kihűlt, lecsavart piskótát. Utána ismét tekerd fel, és szeletelés előtt még legalább 30 percre tedd a hűtőbe. A tetejére tálalás előtt szórj porcukrot.

Ezt is szeretjük