Isteni mogyorókrémes csokitorta

Ennél finomabbat rég ettél

Ha valakit szeretnél levenni a lábáról, kínáld meg ezzel a mogyorókrémes csokitortával.

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vigyázz, a házi mogyorókrémes csokitorta egy falat után függőséget okozhat! Ha egyszer elkészíted a pillekönnyű édességet, gyakran fogják tőled követelni. Légy éber, mert könnyen lehet, hogy elfogy, amire megkóstolnád. Kard Éva ezzel a receptjével rengeteg új rajongót szerez. 

Mogyorókrémes csokitorta

Hozzávalók 12 szelethez

Tésztához

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg étcsoki
  • 2 tojás
  • 1,5 teáskanál kakaó

Mogyorókrémhez

  • 15 dkg mogyoróvaj
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg mascarpone
  • 3 dl habtejszín
  • 1 kávéskanál vaníliaaroma

Csokimázhoz

  • 10 dkg étcsoki
  • 1 dl habtejszín
  • 1 mokkáskanál vaj
Recept idők

Elkészítés:

A jó minőségű, 70%-os csokit gőzfürdő fölött olvaszd fel, majd hagyd visszahűlni. Tedd egy tálba a porcukrot, add hozzá a puha vajat, és keverd össze. Egyesével rakd hozzá a tojásokat, és csorgasd hozzá a kihűlt csokit. A lisztet vegyítsd a kakaóval, és kanalazd a masszához. Egy-két perc alatt keverd simára, és öntsd egy kizsírozott, kilisztezett tortaformába. Előmelegített sütőben, 160 fokon süsd 35-40 percig. Ekkor tűpróbával teszteld. Ha beleszúrsz egy hústűt, és azt üresen húzod ki, a tészta elkészült. A sütőből kivéve hagyd pár percig a formában, majd helyezd rácsra, és hűtsd ki teljesen.

A krémhez a mogyoróvajat dolgozd simára a porcukorral, a vaníliaaromával és a mascarponéval, majd óvatosan forgasd hozzá a kemény habbá vert tejszínt. A tésztát tedd vissza a sütőpapírral kibélelt tepsibe, kanalazd rá a mogyorókrémet. Rakd pár órára a hűtőbe, hogy megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

A mázhoz a csokoládét tördeld egy fémtálba, add hozzá a tejszínt és a vajat. Gőzfürdő felett, állandó kevergetve olvaszd össze, majd hűtsd ki. Utána csorgasd a mázat a tortára, és kend el egyenletesen. Tedd vissza a hűtőbe, hogy a csoki teljesen megdermedjen. Tálalás előtt vedd ki a hidegről a kész tortát, és szeleteld fel.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük