Jóízűen a szabadban (x)
Ínyenc grillparti
A jó étel nem csak finom és egészséges, de az elkészítése akár egy kellemes hangulatú időtöltés is lehet. Hogyan csináld?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Itt a forró a nyár, a szabadtéri sütés-főzés ideje. A közös grillezés minden alkalommal különleges társasági esemény, amelyet érdemes jól előkészíteni, aztán mehetünk ki a szabadba.

Fedezd fel újra a sertéshúst!

A sertéshús az utóbbi időben egyre jobban kiszorul a mindennapok étkezéséből. Kár érte, mert valójában az egyik legízletesebb húsfajta.

Annak a tévhitnek a kialakulásában, hogy a disznóhús egészségtelen, nagyban közrejátszik, hogy a legtöbben nem tudják megfelelően elkészíteni. Legyen tehát a közös grillezés egy ünnepnap, és ne hagyd ki a sertéshúst a kínálatból!

Fontos azonban, hogy már a vásárlásnál odafigyelj. Magyarországon az ellenőrzött összetételű sertéshúskészítményeket a Minőségi Magyar Sertéshús Védjegy teszi jól azonosíthatóvá. A www.magyarsertes.hu honlapon pedig megtalálhatók a sertés húsrészeinek felhasználási lehetőségei, valamint az is, hogyan lehet megállapítani a hús frissességét, és mit érdemes figyelni a vásárlásnál.

Mit és hogyan?

Közvetlenül szeletben sütésre, grillezésre, nyárson sütésre a karaj, a tarja, és a szűzpecsenye a legalkalmasabb. Más részeket is lehet grillezni, de azokat párolással, vagy főzéssel készítsd elő. A sütésnél vigyázz, ha túl erős a tűz, akkor kívül megég, belül nyers marad a hús, ha túl lassú, akkor pedig könnyen kiszáradhat.

Érdemes többször megforgatni őket sütés közben, hogy egyenletesen megsüljön mindkét oldaluk.

A nyársakra felfűzött húsdarabok lehetőleg egyforma nagyságúra legyenek vágva, mert csak akkor sülnek egyenletesen. Fontos, hogy ne hagyjuk kiszáradni a sülő húst. A karajnál és a szűzpecsenyénél egyáltalán nem baj, ha kicsit rózsaszínűek maradnak. Törekedj arra, hogy a sütött hús mindig szaftos maradjon. Ugyanez igaz a különböző nyársakra is.

Dobd fel zöldségekkel!

Az elkészült grillhúsok mellé mindig adj salátát vagy savanyúságot, mert a szabad tűz füstje egy kicsit elnehezíti az ételeket. A burgonyaköret mellett bátran süthetsz zöldségeket is. A kukorica, a cukkíni, a paprika, az új-, a lila-, vagy a póréhagyma, a patiszon, a paradicsom is nagyszerű grillezve.

Ne feledd! A legfontosabb, hogy jó társaságban jól érezzétek magatokat, és ehhez egy grillparti nagyszerű alkalom.

Ezt is szeretjük