Mennyei, mini sajttorta bogyós gyümölcsökkel: sütés nélküli, álomfinom desszert
A könnyű, krémes, mini sajttorták igazán étvágygerjesztőek. Főleg, ha sok gyümölccsel kínálod.

mini-sajttorta
Ez is érdekelhet

Megvan, melyik a legjobb játék a gyereknek! (x)

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

beauty and style

Tisztítja a májat és segíti a fogyást: egyszerű céklaturmix, ami még finom is »

Teltebb ajkak szilikon nélkül: minden, amit a szájfeltöltésről tudni kell »

Nagyon divatos ez a kabát, de elronthatja az alakodat: így viseld, hogy ne szélesítsen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A sajttortát azért is szeretjük, mert rengeteg sütés nélküli, gyorsan összedobható változata van. Most már kaphatsz friss bogyós gyümölcsöket is, azokkal igazán finom. Muffin- vagy mini piteformákban is elkészítheted. Az alapja édes keksz, ami lehet kakaós, vaníliás vagy akár zabpelyhes. Az íze és a külseje ugyanolyan csábító. 

Mini, gyümölcsös sajttorta

Hozzávalók 8 darabhoz:

  • 20 dkg édes keksz
  • 10 dkg vaj
  • 30 dkg bogyós gyümölcsök
  • 15 dkg krémsajt
  • 2.5 dl joghurt
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
  • 2 evőkanál forró víz
  • 2 teáskanál zselatin
Recept idők

Elkészítés:

A kekszet daráld le vagy törd össze. A legegyszerűbb egyébként, ha késes aprítógépbe teszed. Keverd össze az olvasztott vajjal. Ha nem édes a keksz, kevés cukrot is rakhatsz hozzá. Egy muffinsütő nyolc mélyedését béleld ki kapszlikkal, és egyenletesen oszd el bennük a kekszes keveréket. A kezeddel kicsit nyomkodd is meg. 

A krémsajtot keverd össze a joghurttal, a cukorral, a vaníliával és a citromhéjjal. A zselatint oldd fel forró vízben, ha kicsit hűl, keverd a krémsajtos masszába. Kanalazd a kekszes alapra, majd tedd a hűtőbe legalább órára. Amikor a massza megdermed, rakd rá a gyümölcsöket. 

Fehér csokival és áfonyával is isteni a sajttorta. Remek lesz az állaga és az íze is.  

Ezt is szeretjük