Bögrés, mikrós mézeskalácsos süti - 5 perc elkészíteni
A bögrés-mikrós mézeskalácsos sütinél egyszerűbb karácsonyi receptet keresve sem találsz.
Ha mézeskalácsra vágysz, de nincs időd gyúrni, nyújtani, szaggatni, válaszd a hasonló ízvilágú, mikróban elkészíthető bögrés sütit. Már sütés közben fantasztikus karácsonyi illat árasztja el az egész lakást. Ha nincs otthon fűszerkeveréked, fahéjjal és szegfűszeggel helyettesítheted.
Mikrós-mézeskalácsos süti
Hozzávalók 1 darabhoz
- 5 evőkanál liszt
- 4 evőkanál tej
- 3 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál olaj
- 1 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
- negyed teáskanál szódabikarbóna
Elkészítés:
Vedd le a polcról kedvenc tűzálló bögrédet vagy egy kisebb tálat. Rakd bele a lisztet, a szódabikarbónát, a fűszereket, a cukrot, és keverd össze. Öntsd hozzá a tejet és az olajat, majd dolgozd csomómentesre a masszát.
Rakd a bögrét a mikróba, és a legmagasabb fokozaton süsd körülbelül két percig. Ekkor végezz tűpróbát. Szúrj bele egy hegyes kést vagy hústűt. Ha nem ragad hozzá a massza, elkészült. Ellenkező esetben tedd még vissza körülbelül fél-egy percre. Hagyd kihűlni, majd tejszínhabbal, fagyival vagy mézesfigurával díszítsd.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció