Pofonegyszerű kakaós süti

Mikróban is elkészítheted

Villámgyorsan szeretnél isteni édességhez jutni? Legyen a mikrós kakaós süti a megmentőd!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Eddig az volt a bajod, hogy a mikrós sütik nem igazán kiadósak? Akkor most ennek a receptnek nagyon fogsz örülni! A hozzávalók kimérése tovább tart, mint a sütés. A pillekönnyű mikrós kakaós desszert hidegen és melegen egyformán finom. Kínálhatsz hozzá tejszínhabot, lekvárt, csokit is. 

Mikrós-kakaós süti

Hozzávalók 12 szelethez

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg dió
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 2 evőkanál baracklekvár
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 mokkáskanál
  • 0.5 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

A csokit aprítsd fel, a diót vágd durvára. A tojást keverd fehéredésig egy tálban a cukorral. Add hozzá az előzőleg megolvasztott, de már nem meleg vajat, a lekvárt és a fél deci vizet. Vegyítsd a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót, majd óvatosan forgasd a masszához. Végül keverd hozzá a diót és a csokit is. 

Egy közepes, mikrózható tálat olajozz és lisztezz ki, majd egyengesd bele a masszát. Kapcsold a mikrót a legmagasabb fokozatra, és süsd négy percig. Ekkor tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta elkészült-e. Ha beleszúrsz egy hegyes eszközt, és nem marad rajta semmi, nem kell visszakapcsolnod a mikrót, de hagyd még benne néhány percig a tésztát.  

15881197 fa7c53e93f0207356d23279c5994e9e8 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük