Pofonegyszerű kakaós süti
Villámgyorsan szeretnél isteni édességhez jutni? Legyen a mikrós kakaós süti a megmentőd!
Eddig az volt a bajod, hogy a mikrós sütik nem igazán kiadósak? Akkor most ennek a receptnek nagyon fogsz örülni! A hozzávalók kimérése tovább tart, mint a sütés. A pillekönnyű mikrós kakaós desszert hidegen és melegen egyformán finom. Kínálhatsz hozzá tejszínhabot, lekvárt, csokit is.
Mikrós-kakaós süti
Hozzávalók 12 szelethez
- 25 dkg liszt
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg dió
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál baracklekvár
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 1 mokkáskanál só
- 0.5 dl víz
Elkészítés:
A csokit aprítsd fel, a diót vágd durvára. A tojást keverd fehéredésig egy tálban a cukorral. Add hozzá az előzőleg megolvasztott, de már nem meleg vajat, a lekvárt és a fél deci vizet. Vegyítsd a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a sót, majd óvatosan forgasd a masszához. Végül keverd hozzá a diót és a csokit is.
Egy közepes, mikrózható tálat olajozz és lisztezz ki, majd egyengesd bele a masszát. Kapcsold a mikrót a legmagasabb fokozatra, és süsd négy percig. Ekkor tűpróbával ellenőrizd, hogy a tészta elkészült-e. Ha beleszúrsz egy hegyes eszközt, és nem marad rajta semmi, nem kell visszakapcsolnod a mikrót, de hagyd még benne néhány percig a tésztát.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció