Pillekönnyű fahéjas süti 5 perc alatt

Csak tegyél mindent a mikróba

Ha nem tudsz néhány percnél többet várni az édességre, a mikrós fahéjas süti tökéletes megoldás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha váratlan vendégeid érkeznek, a mikrós fahéjas sütit majdnem annyi idő alatt elkészítheted nekik, mint a kávét. Ők is csodálkozni fognak azon, hogy ezzel a módszerrel milyen puha és fantasztikus édességet varázsolsz eléjük. Az almaszószt egy kisebb reszelt almával is helyettesítheted.

Mikrós fahéjas süti

Hozzávalók 1 személyre

  • 1/4 csésze liszt
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál almaszósz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál író
  • 1 evőkanál krémsajt
  • 3/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál vaníliakivonat
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • 1 csipet

Tetejére

  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál krémsajt
  • 1 teáskanál tej
Recept idők

Elkészítés:

Az összes hozzávalót habverővel keverd simára, majd öntsd egy nagyobb bögrébe. Rakd a masszát mikrohullámú sütőbe, és a legnagyobb teljesítményen süsd egy-másfél percig. Utána tűpróbával győződj meg arról, hogy teljesen átsült-e a tészta. Szúrj bele egy hegyes konyhai eszközt, és ha nem ragad rá a massza, kész a süti. Ellenkező esetben rakd még vissza 15-30 másodpercre.

Hagyd addig a tésztát a mikróban, amíg a tetejére a hozzávalókat egy tálban jól összekeverd gépi habverővel. Majd kend a tésztára. Melegen és hidegen is nagyon finom.

15881811 c037fd889ca50ded4dae3ded9cf01109 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük