Pillekönnyű fahéjas süti 5 perc alatt
Ha nem tudsz néhány percnél többet várni az édességre, a mikrós fahéjas süti tökéletes megoldás.
Ha váratlan vendégeid érkeznek, a mikrós fahéjas sütit majdnem annyi idő alatt elkészítheted nekik, mint a kávét. Ők is csodálkozni fognak azon, hogy ezzel a módszerrel milyen puha és fantasztikus édességet varázsolsz eléjük. Az almaszószt egy kisebb reszelt almával is helyettesítheted.
Mikrós fahéjas süti
Hozzávalók 1 személyre
- 1/4 csésze liszt
- 2 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál almaszósz
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál író
- 1 evőkanál krémsajt
- 3/4 teáskanál őrölt fahéj
- 1/4 teáskanál vaníliakivonat
- 1/4 teáskanál sütőpor
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- 1 csipet só
Tetejére
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál krémsajt
- 1 teáskanál tej
Elkészítés:
Az összes hozzávalót habverővel keverd simára, majd öntsd egy nagyobb bögrébe. Rakd a masszát mikrohullámú sütőbe, és a legnagyobb teljesítményen süsd egy-másfél percig. Utána tűpróbával győződj meg arról, hogy teljesen átsült-e a tészta. Szúrj bele egy hegyes konyhai eszközt, és ha nem ragad rá a massza, kész a süti. Ellenkező esetben rakd még vissza 15-30 másodpercre.
Hagyd addig a tésztát a mikróban, amíg a tetejére a hozzávalókat egy tálban jól összekeverd gépi habverővel. Majd kend a tésztára. Melegen és hidegen is nagyon finom.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció