Pillekönnyű fahéjas süti 5 perc alatt
Csak tegyél mindent a mikróba
Ha nem tudsz néhány percnél többet várni az édességre, a mikrós fahéjas süti tökéletes megoldás.

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

beauty and style

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

Ezt soha ne tedd a bőröddel: korábban fogsz ráncosodni, ha így bánsz vele »

Nicole Kidman hajszíne az őszi szezon új kedvence: ezt fogják legtöbbször kikeverni a fodrászok »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha váratlan vendégeid érkeznek, a mikrós fahéjas sütit majdnem annyi idő alatt elkészítheted nekik, mint a kávét. Ők is csodálkozni fognak azon, hogy ezzel a módszerrel milyen puha és fantasztikus édességet varázsolsz eléjük. Az almaszószt egy kisebb reszelt almával is helyettesítheted.

Hozzávalók 1 személyre:

  • 1/4 csésze liszt
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál almaszósz
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál író
  • 1 evőkanál krémsajt
  • 3/4 teáskanál őrölt fahéj
  • 1/4 teáskanál vaníliakivonat
  • 1/4 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál szerecsendió
  • 1 csipet só

Tetejére

  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál krémsajt
  • 1 teáskanál tej
Recept idők

Elkészítés:

Az összes hozzávalót habverővel keverd simára, majd öntsd egy nagyobb bögrébe. Rakd a masszát mikrohullámú sütőbe, és a legnagyobb teljesítményen süsd egy-másfél percig. Utána tűpróbával győződj meg arról, hogy teljesen átsült-e a tészta. Szúrj bele egy hegyes konyhai eszközt, és ha nem ragad rá a massza, kész a süti. Ellenkező esetben rakd még vissza 15-30 másodpercre.

Hagyd addig a tésztát a mikróban, amíg a tetejére a hozzávalókat egy tálban jól összekeverd gépi habverővel. Majd kend a tésztára. Melegen és hidegen is nagyon finom.

Ezt is szeretjük