A legfinomabb mignon receptje
A mignont már József Attila is megemlíti, igaz, híres versében még kuglerként szerepel.
A név becsapós, mivel a mignon nem egy francia édesség, hanem Kugler Henrik remeke. A süti népszerűsége a 19. század vége óta töretlen. Most már otthon is megsütheted, hiszen van hozzá egy kipróbált receptünk.
Mignon
Hozzávalók 6 személyre
Piskótához
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 csapott kanál grízes liszt
- 1 vaníliás cukor
Töltelékhez
- 15 dkg vaj
- 3 evőkanál rum
- 2 evőkanál lekvár
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál cukor
Máz
- 25 dkg porcukor
- 3 evőkanál víz
- 1 evőkanál málnaszörp
Elkészítés:
Először készíts piskótát a hagyományos módon. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. Keverd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a sárgáját, végül pedig óvatosan a lisztet is. Tedd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és rakd 170 fokra előmelegített sütőbe, majd 20 perc alatt süsd meg.
Ha kihűl a piskóta, a kétharmadát vágd kisebb kockákra. A maradékot morzsold össze, keverd el a vajjal, a lekvárral, a kakaóval, a rummal és a cukorral. Vágd ketté a tésztát, és kend meg a töltelékkel, majd pihentesd legalább egy órán át.
A cukormázhoz tedd egy lábasba a cukrot, a vizet és a szörpöt. Állandóan kevergetve melegítsd őket össze, de ne forrald fel. Kend meg a kockákat a mázzal. Gyorsan dolgozz, mert hamar megköt, majd pihentesd egy kicsit a kész sütit.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció