A legfinomabb mignon receptje

Legalább olyan jó, mint a cukrászdákban

A mignont már József Attila is megemlíti, igaz, híres versében még kuglerként szerepel.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A név becsapós, mivel a mignon nem egy francia édesség, hanem Kugler Henrik remeke. A  süti népszerűsége a 19. század vége óta töretlen. Most már otthon is megsütheted, hiszen van hozzá egy kipróbált receptünk. 

Mignon

Hozzávalók 6 személyre

Piskótához

  • 6 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 csapott kanál grízes liszt
  • 1 vaníliás cukor

Töltelékhez

  • 15 dkg vaj
  • 3 evőkanál rum
  • 2 evőkanál lekvár
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál cukor

Máz

  • 25 dkg porcukor
  • 3 evőkanál víz
  • 1 evőkanál málnaszörp
Recept idők

Elkészítés:

Először készíts piskótát a hagyományos módon. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá. Keverd hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, majd a sárgáját, végül pedig óvatosan a lisztet is. Tedd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és rakd 170 fokra előmelegített sütőbe, majd 20 perc alatt süsd meg.

Ha kihűl a piskóta, a kétharmadát vágd kisebb kockákra. A maradékot morzsold össze, keverd el a vajjal, a lekvárral, a kakaóval, a rummal és a cukorral. Vágd ketté a tésztát, és kend meg a töltelékkel, majd pihentesd legalább egy órán át.

A cukormázhoz tedd egy lábasba a cukrot, a vizet és a szörpöt. Állandóan kevergetve melegítsd őket össze, de ne forrald fel. Kend meg a kockákat a mázzal. Gyorsan dolgozz, mert hamar megköt, majd pihentesd egy kicsit a kész sütit. 

15893843 f1a3ef7c8f9f16a22e2ef285d71fdb02 wm

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük