Mézeskalácsos karácsonyi trüffel házilag: egyiket kapkodod a másik után
A mézeskalács-ízesítésű karácsonyi trüffelt nem nehéz elkészíteni, és abbahagyhatatlan finomság, de ajándéknak is tökéletes.

Egyre népszerűbb a kollegáknak, rokonoknak saját készítésű meglepetést ajándékozni karácsonykor, erre pedig kiváló a karácsonyi trüffelgolyó. Napokkal korábban elkészítheted, és garantáltan mindenki örülni fog neki, hiszen ellenállhatatlanul finom. Díszdobozba csomagolva nagyon elegáns.
Mézeskalácsos karácsonyi trüffel
Hozzávalók
- 10 dkg étcsoki
- 10 dkg tejcsoki
- 10 dkg vaj
- 2 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 dl tejszín
- 1 db narancs
- 1 mokkáskanál őrölt gyömbér
- 1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg
- 0.5 mokkáskanál szerecsendió
- 3 evőkanál kakaópor
Elkészítés:
A kétféle csokoládét együtt olvaszd fel gőz felett. Apránként keverd hozzá a vajat, a tejszínt, a narancs reszelt héját és a fűszereket. A masszát tedd a hűtőbe, esetleg az erkélyre, hogy kicsit megdermedjen. Közben néha keverd meg. Amikor már formázható, kézzel gyúrj belőle kis golyókat, és mindegyiket hempergesd meg a kakaóporban. Tálra kitéve a karácsonyi asztal éke lehet, egy apró dobozban vagy tüllzacskóban átadva pedig mutatós és stílusos ajándék.
A mézeskalács hasonlóan szép karácsonyi ajándék, ráadásul egy-két trükkel szép fényes lesz.