Mézeskalácsos, karácsonyi tiramisu: villámgyorsan megvan, és ellenállhatatlanul finom
A krémes, ránézésre is csábító karácsonyi tiramisuba babapiskóta helyett mézeskalács kerül.

Egy kis változtatással a klasszikus tiramisuból is varázsolhatsz karácsonyi desszertet. Ha már megsütötted a mézeskalácsot, kiváló alapja lehet az édességnek. Amennyiben gyerekek is esznek a desszertből, a rumot aromával, az erős kávét pedig instanttal helyettesítsd. Amikor megszórod a tiramisut kakaóval, használj ünnepi formát, úgy még mutatósabb lesz.
Mézeskalácsos, karácsonyi tiramisu
Hozzávalók
- 25 dkg mascarpone
- 20 db mézeskalács
- 3 db tojás
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 dl kávé
- 1.5 dl tej
- 2 evőkanál kakaópor
- rum
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté, és a fehérjékből verj kemény habot egy evőkanál cukorral. Egy másik edényben a sárgákat habosítsd a maradék cukorral és a vaníliás cukorral, majd öntsd hozzá a rumot. Forgasd hozzá a mascarponét, és óvatosan dolgozd a krémhez a tojáshabot. Arra vigyázz, hogy ne törjön össze.
Főzz egy jó erős kávét, és öntsd hozzá a tejet, majd mártsd bele a mézeskalácsot. Csak arra ügyelj, hogy a süti ne ázzon el. Egy szép tálba rakj le egy réteg piskótát, majd öntsd le a krémmel. Rétegezd tovább a hozzávalókat, a lényeg, hogy a tetejére mascarponés krém kerüljön. Tedd a hűtőbe legalább hat órára. Tálalás előtt szórd meg kakaóporral.
A tiramisu csokisan is mennyei, pohárban pedig nagyon dekoratív.