Illatos, puha mézeskalácsmuffin: a karácsony kedvenc ízei csokival megbolondítva
A mézeskalácsmuffinnál aligha süthetsz egyszerűbb édességet az adventi időszakban. A tésztája pillekönnyű, az illata pedig belengi az egész lakást.
Az egyszerű muffinokat nagyon könnyű ünnepivé varázsolni. A mézeskalács-fűszerkeverékkel fantasztikusan finom lesz az egyszerű kevert tészta. Ha az nincs otthon, fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal, gyömbérrel helyettesítheted. A főbb hozzávalókat bögrével is kimérheted, a kész sütit pedig tetszés szerint díszítheted.
Mézeskalácsmuffin
Hozzávalók
- 2 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre tej
- 0.5 bögre olaj
- 10 dkg csoki
- 2 evőkanál mézeskalács-fűszerkeverék
- 2 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A száraz hozzávalókat, tehát a lisztet, a mézeskalács-fűszerkeveréket, a sütőport és a kis darabokra vágott csokit vegyítsd egy tálban. A tojásokat üsd egy másik edénybe, add hozzá a kétféle cukrot, és keverd ki jól. Öntsd hozzá a tejet, az olajat, majd forgasd hozzá a száraz keveréket, és dolgozd csomómentesre a tésztát.
Egy muffinsütőt bélelj ki kapszlikkal, és töltsd meg a mélyedéseket. Ne tedd teljesen tele, mert a muffin jól megemelkedik. Süsd 170 fokon körülbelül 20-25 percig. Teszteld, mielőtt kiveszed a sütőből. Szúrj az egyik tésztába hegyes kést, ha üresen húzod ki, biztosan átsült.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció