Ilyen a tökéletes mézeskalács-cukormáz – Gyorsan szárad, és mutatós
Így készül a mézeskalács-cukormáz írómáz változata.
Vannak családok, ahol felesleges bajlódni az első adag mézeskalács díszítésével, mert már hetekkel korábban elfogy az utolsó morzsáig. A második adagot azonban - mely már esélyes, hogy kitart az ünnepig, felkerül a karácsonyfára, esetleg kísérő ajándék készül belőle - érdemes kidekorálni. A mézeskalács-cukormáz esetében rendkívül fontos, hogy a megfelelő állagú és viszonylag gyorsan száradó legyen, hiszen ennek hiányában nagyon nehéz dolgozni vele. Fontos, hogy csak már teljesen kihűlt mézeskalácson használd a cukormázat! Az alábbiakban az úgynevezett írómázat mutatjuk be, mellyel kontúrvonalat, mintákat rajzolhatsz.
Mézeskalács-cukormáz
Hozzávalók
- 20 dkg átszitált porcukor
- 2 csepp citromlé
- 1 db tojásfehérje
- 1 csipet só
- 1 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A tojásfehérjét habverővel verd kemény habbá. A porcukorba keverd bele a keményítőt és a csipet sót. A só azért szükséges, hogy a mézeskalácsmáz fehér maradjon még hetek múltán is. Az étkezési keményítőt bátrabbak elhagyhatják, de a biztonság kedvéért nem árt beletenni. A cukros keverék felét add a tojásfehérjéhez, verd tovább habverővel, majd a másik felét is add hozzá, és verd tovább. Végül csepegtesd hozzá a citromlét - amitől szép fényes lesz a cukormáz.
Akkor jó, ha tejfölállagú. Amikor kész vagy, a cukormázat töltheted süteménydekoráló tollba, mézeskalács-írókába, kisebb méretű habzsákba, esetleg egy tiszta, kivágott sarkú nejlonzacskóba, de ez utóbbival egy kicsit nehezebb lesz dolgozni. Ha esetleg túl sűrűre sikerülne a cukormáz, két teáskanál vízzel hígíthatod. Amikor megvagy a díszítéssel, tedd tepsikre, tálcákra a mézeskalácsokat, és hagyd száradni legalább egy éjszakán át.
A mézeskalács hozzátartozik a karácsonyhoz, a finomság tökéletes nassolnivaló az ünnep idején. Mivel jól záródó dobozban sokáig eláll, ezért gasztroajándéknak is tökéletes.
Csodaszép, puha mézeskalács házilag: elronthatatlan a receptje
Mézeskalács nélkül nincs karácsony! Készíts a gyerekekkel mutatós finomságot, mely gasztroajándéknak és dísznek is tökéletes.
Elolvasom(Képek forrása: Getty Images Hungary)
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció