Csodás krémmel töltött pihe-puha mézes: ezzel a tésztával könnyen boldogulsz

Az egyszerű főzött krémmel töltött, illatos mézes sütivel bárkit elvarázsolhatsz.

Csodás krémmel töltött pihe-puha mézes: ezzel a tésztával könnyen boldogulsz
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ne csak ünnepekre készíts csábító mézes krémes sütit, hisz a kiadós édességgel mindig sikerre számíthatsz. Bár sokféle változata van, ebbe a tésztába csak egyféle krém kerül. Az viszont hihetetlenül finom. A csoki és a dió ugyancsak extrává teszi a kiadós desszertet. Készítsd el bátran előre, hisz jót tesz neki, ha áll, egy-két nap alatt sokat puhul.

Mézes, krémes süti

Hozzávalók

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

A krémhez

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 8 dkg dió
  • 1 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A porcukrot, a vajat, a tojást, a mézet és a szódabikarbónát rakd egy tűzálló tálba, keverd jól össze, és gőz felett főzd öt percig. Vedd le, majd fokozatosan adagold hozzá a lisztet, és gyúrd össze a tésztát. Akkor jó, ha közepesen kemény. Ha túlságosan ragad, szórj még hozzá lisztet. Oszd három-négy részre, és nyújtsd akkorára, mint a tepsid. Rakd a hátuljára, és 180 fokos sütőben süsd hét-tíz perc alatt világosbarnára. Ne süsd túl, mert akkor soha nem puhul meg.
 

A krémhez a hideg tejet dolgozd csomómentesre a liszttel, majd kis lángon, kevergetve főzd sűrűre. Habosítsd a kétféle cukrot a vajjal, és vegyítsd a tejes keverékkel. Kend meg vele a mézes lapokat, és rakd egymásra. Olvaszd fel az étcsokit, add hozzá az olajat, és kend a tészta tetejére. Tálalás előtt szórd meg kis darabokra vágott dióval.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük