Csodás krémmel töltött pihe-puha mézes: ezzel a tésztával könnyen boldogulsz
Az egyszerű főzött krémmel töltött, illatos mézes sütivel bárkit elvarázsolhatsz.

Csodás krémmel töltött pihe-puha mézes: ezzel a tésztával könnyen boldogulsz
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Hogyan hasznosítsd újra a megunt szemhéjpúdert? Nemcsak szemfestésre jó ám »

Házi ajakradír szárított rózsasziromból: ints búcsút a cserepes ajkaknak »

Tavaszi szoknyadivat: 7 nőies stílustipp, ha meguntad a nadrágot »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ne csak ünnepekre készíts csábító mézes krémes sütit, hisz a kiadós édességgel mindig sikerre számíthatsz. Bár sokféle változata van, ebbe a tésztába csak egyféle krém kerül. Az viszont hihetetlenül finom. A csoki és a dió ugyancsak extrává teszi a kiadós desszertet. Készítsd el bátran előre, hisz jót tesz neki, ha áll, egy-két nap alatt sokat puhul.

Mézes, krémes süti

Hozzávalók:

A tésztához

  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 3 db tojás
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna

A krémhez

  • 20 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 4 dl tej
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor

A tetejére

  • 10 dkg étcsoki
  • 8 dkg dió
  • 1 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A porcukrot, a vajat, a tojást, a mézet és a szódabikarbónát rakd egy tűzálló tálba, keverd jól össze, és gőz felett főzd öt percig. Vedd le, majd fokozatosan adagold hozzá a lisztet, és gyúrd össze a tésztát. Akkor jó, ha közepesen kemény. Ha túlságosan ragad, szórj még hozzá lisztet. Oszd három-négy részre, és nyújtsd akkorára, mint a tepsid. Rakd a hátuljára, és 180 fokos sütőben süsd hét-tíz perc alatt világosbarnára. Ne süsd túl, mert akkor soha nem puhul meg.
 

A krémhez a hideg tejet dolgozd csomómentesre a liszttel, majd kis lángon, kevergetve főzd sűrűre. Habosítsd a kétféle cukrot a vajjal, és vegyítsd a tejes keverékkel. Kend meg vele a mézes lapokat, és rakd egymásra. Olvaszd fel az étcsokit, add hozzá az olajat, és kend a tészta tetejére. Tálalás előtt szórd meg kis darabokra vágott dióval.

Ezt is szeretjük