Csodás krémmel töltött pihe-puha mézes: ezzel a tésztával könnyen boldogulsz
Az egyszerű főzött krémmel töltött, illatos mézes sütivel bárkit elvarázsolhatsz.
Ne csak ünnepekre készíts csábító mézes krémes sütit, hisz a kiadós édességgel mindig sikerre számíthatsz. Bár sokféle változata van, ebbe a tésztába csak egyféle krém kerül. Az viszont hihetetlenül finom. A csoki és a dió ugyancsak extrává teszi a kiadós desszertet. Készítsd el bátran előre, hisz jót tesz neki, ha áll, egy-két nap alatt sokat puhul.
Mézes, krémes süti
Hozzávalók
A tésztához
- 40 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 5 dkg vaj
- 3 db tojás
- 1 evőkanál méz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
A krémhez
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 4 dl tej
- 4 evőkanál liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
A tetejére
- 10 dkg étcsoki
- 8 dkg dió
- 1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A porcukrot, a vajat, a tojást, a mézet és a szódabikarbónát rakd egy tűzálló tálba, keverd jól össze, és gőz felett főzd öt percig. Vedd le, majd fokozatosan adagold hozzá a lisztet, és gyúrd össze a tésztát. Akkor jó, ha közepesen kemény. Ha túlságosan ragad, szórj még hozzá lisztet. Oszd három-négy részre, és nyújtsd akkorára, mint a tepsid. Rakd a hátuljára, és 180 fokos sütőben süsd hét-tíz perc alatt világosbarnára. Ne süsd túl, mert akkor soha nem puhul meg.
A krémhez a hideg tejet dolgozd csomómentesre a liszttel, majd kis lángon, kevergetve főzd sűrűre. Habosítsd a kétféle cukrot a vajjal, és vegyítsd a tejes keverékkel. Kend meg vele a mézes lapokat, és rakd egymásra. Olvaszd fel az étcsokit, add hozzá az olajat, és kend a tészta tetejére. Tálalás előtt szórd meg kis darabokra vágott dióval.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció