Zöldfűszeres, mézes Hasselback-sütőtök: kívül ropogós, belül puha
A színes, ízes, illatos Hasselback-sütőtök mézzel, fűszerekkel megbolondítva étvágygerjesztő fogás. Önmagában is eheted, de köret is lehet.
Ne készítsd mindig ugyanúgy a sütőtököt! Sűrűn bevagdosva, azaz Hasselback-módon még csábítóbb. Az édes és a sós ízek csodás harmóniában vannak egymással, bátran használj fűszereket! Akkor az igazi, ha kívül ropogós, belül viszont fantasztikusan puha. Annyira jól mutat az asztalon, hogy ünnepeken is számolhatsz vele.
Mézes Hasselback-sütőtök
Hozzávalók
- 1 db sütőtök közepes
- 3 evőkanál méz
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál kakukkfű aprított
- 1 teáskanál zsálya aprított
- 1 teáskanál só
- 2 gerezd fokhagyma
- 0.5 teáskanál bors
Elkészítés:
A tököt mosd meg, óvatosan vágd félbe, majd szedd ki kanállal a magjait. Egy zöldséghámozó segítségével távolítsd el a kemény külső héjat, valamint az alatta lévő vékony, fehéres réteget. Helyezd tepsibe a sütőtök mindkét felét a vágott oldalukkal lefelé, 200 fokon süsd 20 percig, és vedd ki a sütőből. Közben keverd össze egy kis tálban a mézet, az olajat, a zúzott fokhagymát, az apróra vágott zöldfűszereket, a sót és a borsot.
Egy éles kés segítségével óvatosan vagdosd be a tököt, de ügyelj, hogy ne vágd át teljesen. Tedd vissza a tököt a tepsibe, és locsold meg a fűszeres keverékkel úgy, hogy a résekbe is kerüljön. Önts fél deci vizet a tepsi aljába, és tedd vissza a sütőbe 30 percre. Amikor teljesen puha, vedd ki a sütőből, és nagyon óvatosan helyezd át egy tányérra.
Mézédes sütőtökkel a rizottót is még finomabbá teheted. Tökéletes és laktató főétel lehet.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció