Szuperfinom mézes gesztenyekrémleves: tejszínnel még jobb
A gyorsan összedobható mézes gesztenyekrémleves hideg őszi-téli napokon jól felmelegít.

Szuperfinom mézes gesztenyekrémleves: tejszínnel még jobb
Ez is érdekelhet

3 ok, hogy miért legyen úti célod Hajdúszoboszló (x)

Családi programajánló: irány a Tereza, irány Mexikó! (x)

Márciustól még több kedvezmény vár: csak a PIN-kódod kell hozzá (x)

Fedezd fel a gőzállomást, mellyel a vasalás gyorsabb, mint valaha! (x)

beauty and style

Jön a tavasz legvidámabb trendje: így viseld a színes harisnyát »

Ezt a frizurát készítsd el, ha nem tudsz szépen fonni: egyszerű, mégis jól mutat »

Johnny Depp 19 éves lányának mosolyognia sem kell a csábításhoz: Lily-Rose és a francia szexepil »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Most van a gesztenye főszezonja, használd ki, és készíts belőle ízletes levest! Ha nincs kedved főzni vagy sütni a barna szemeket, bolti masszából is elkészítheted. Ha a gyerekek nem esznek belőle, rummal is locsold meg! Ha beválik a recept, karácsonyra is elkészítheted.

Mézes gesztenyekrémleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg gesztenyepüré
  • 2 dl habtejszín
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanál méz
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 dl rum
  • 1 db citrom
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • csillagánizs
Recept idők

Elkészítés:

A gesztenyét villával nyomkodd össze, majd öntsd hozzá a tejet és a tejszínt is. Ízesítsd mézzel, fahéjjal, szegfűszeggel, csillagánizzsal, reszelt citromhéjjal, és kis lángon főzd sűrűre. Közben többször kavard meg, majd botmixerrel tovább krémesítheted. Kínálhatsz hozzá habgaluskát, sőt rumos mazsolát. Hidegen és melegen is nagyon finom.

Ezt is szeretjük