Mézes, diós töltött körte ropogós leveles tésztában sütve: egyszerű és isteni desszert
A mézes dióval töltött, leveles tésztába csavart sült körte ellenállhatatlan vendégváró csemege.

Ha szeretnéd a családot vagy a vendégeket valami igazán különleges, mégis egyszerűen elkészíthető finomsággal meglepni, mindenképpen próbáld ki a mézes dióval töltött, ropogós leveles tésztában sült körtét! A tésztából akár csinos díszeket is helyezhetsz a kis batyukra.
Mézes dióval töltött körte leveles tésztában
Hozzávalók
- 4 körte
- 4 evőkanál durvára tört dió
- 4 evőkanál méz
- 2 evőkanál mazsola
- 1 csomag leveles tészta
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítés:
A sütőt melegítsd elő 180 fokra.
A diót vágd apróra, vagy mozsárban törd durvára. Keverd hozzá a mazsolát és a mézet. A körtéket mosd meg, az aljukon vágj mély lyukat, ezen keresztül vájd ki a magházukat, és töltsd bele a mézes-mazsolás diót. A leveles tésztát, ha szükséges, olvaszd ki, és nyújtsd három milliméter vékonyra. Vágj belőle akkora darabokat, amelyek kényelmesen beborítanak egy-egy körtét. Csomagold be, majd az így kapott batyukat helyezd egymás mellé egy tepsibe, és kend meg őket felvert tojással. A kimarad tésztadarabokból levélformákat vágva tovább díszítheted a bebugyolált gyümölcsöket. Told őket a sütőbe addig, amíg aranybarna színt kapnak.
A leveles tészta felhasználásának csak a fantáziád szab határt - isteni finom mandulatortát is készíthetsz belőle.
- desszert
- dió
- körte
- leveles tészta
- édességek
- körte leveles tésztában
- mézes dióval töltött körte
- Recept