Kiadós húsgombócleves, ahogy Mexikóban készítik: az albondigasban szinte megáll a kanál
A mexikói húsgombócos leves, vagyis az albondigas sűrű, fűszeres, laktató és nagyon finom.
Az albondigas leves az egyik legnépszerűbb mexikói specialitás. A sok-sok húsgombóc és zöldség mellett akár quinoával is dúsíthatod, így olyan laktató lesz, hogy második fogásra egyáltalán nem lesz utána szükség. A golyókat kétféle hús keverékéből készítsd.
Mexikói húsgombócleves - albondigas
Hozzávalók 6 személyre
A húsgombócokhoz:
- 25 dkg darált marhahús
- 25 dkg darált sertéshús
- 2 evőkanál kukoricaliszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál füstölt paprika
- 1 teáskanál chilipehely
- 1 csipet őrölt kömény
- 1 csipet őrölt koriandermag
- 0.5 reszelt sárgarépa
- 0.5 csokor korianderzöld
- só
- bors
A leveshez:
- 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
- 2 krumpli
- 2 dl passzírozott paradicsom
- 2 evőkanál quinoa
- 1.5 l alaplé
- 1.5 sárgarépa
- 1 hagyma
- 1 cukkini
- 1 teáskanál chilipehely
- 1 teáskanál oregánó
- 1 csipet szerecsendió
- 1 csipet fahéj
- 1 csipet őrölt koriander
- 0.5 lime leve
- 0.5 csokor korianderzöld
- 0.5 doboz kukoricakonzerv
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A húsgombócokhoz a kétféle húst jól gyúrd össze a kukoricaliszttel, a reszelt fokhagymával és sárgarépával, valamint a fűszerekkel. Formázz belőle gombócokat, és tedd őket félre. A leveshez az apróra vágott hagymát párold üvegesre az olajon. Add hozzá a paradicsomszószt, keverd bele a megpucolt és felszeletelt répát, krumplit, a fűszereket, majd öntsd fel az alaplével.
Pakold bele a gombócokat, és a quinoát, sózd, borsozd, és kezdd el főzni. Forrástól számított negyedóra elteltével add hozzá a lecsepegtetett kukoricakonzervet és a felkockázott cukkinit is, és további tíz perc alatt főzd az egészet puhára. A végén facsard bele a lime levét, és szórd meg apróra vágott korianderrel.
Itt a nyár, használd fel okosan a friss, napérlelte paradicsomot is: készíts belőle szószt pizza tetejére!
A legjobb olasz paradicsomszósz: húsgolyóhoz és pizzához is szuper
Sűrű, fűszeres és akár egész évben elkészítheted: a legjobb azonban nyáron, amikor igazán édesek és aromásak a paradicsomok.
ElolvasomA változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció