Így készül az eredeti mexikói chilis bab
Csípős és isteni
Egy tányér mexikói chilis bab kitesz egy önálló étkezést. Az izzadás pedig garantált.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A mexikói chilis bab laktató, sűrű fogás, különleges ízvilággal. Mindenki jóllakik vele, nem kell második fogás.Tégy egy kísérletet! Sokat gyorsítasz a munkafolyamaton, ha konzerv kukoricából és babból készíted.

Mexikói chilis bab

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg darált pulykahús
  • 2 konzerv vörösbab
  • 1 konzerv csemegekukorica
  • 1 nagy konzerv paradicsompüré
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 chili
  • oregánó
  • pirospaprika
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát tisztítsd meg, karikázd fel, illetve zúzd össze. Egy mélyebb serpenyőben vagy lábosban hevíts kevés olajat, és pirítsd meg benne a hagymákat. Ezután mehet bele a darált hús, és fehéredésig kevergesd. Add hozzá a karikákra vágott chilit, sózd, borsozd, szórd meg őrölt pirospaprikával, oregánóval, és tedd hozzá a paradicsompürét.

Önts hozzá egy-másfél deci vizet, és főzd körülbelül 15 percig. Utána rakd a húshoz a megmosott, lecsepegtetett vörösbabot és a kukoricát, majd forrald össze. Akkor jó, ha minden puha. Ez körülbelül még 15 perc. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl híg a lé. Mielőtt leveszed a chilis babot a tűzről, kóstold meg, ha szükséges, még ízesítsd. Reszelt sajttal, forrón tálald.

Ezt is szeretjük