Így készül az eredeti mexikói chilis bab
Csípős és isteni
Egy tányér mexikói chilis bab kitesz egy önálló étkezést. Az izzadás pedig garantált.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A mexikói chilis bab laktató, sűrű fogás, különleges ízvilággal. Mindenki jóllakik vele, nem kell második fogás.Tégy egy kísérletet! Sokat gyorsítasz a munkafolyamaton, ha konzerv kukoricából és babból készíted.

Mexikói chilis bab

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg darált pulykahús
  • 2 konzerv vörösbab
  • 1 konzerv csemegekukorica
  • 1 nagy konzerv paradicsompüré
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 chili
  • oregánó
  • pirospaprika
  • őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát és a fokhagymát tisztítsd meg, karikázd fel, illetve zúzd össze. Egy mélyebb serpenyőben vagy lábosban hevíts kevés olajat, és pirítsd meg benne a hagymákat. Ezután mehet bele a darált hús, és fehéredésig kevergesd. Add hozzá a karikákra vágott chilit, sózd, borsozd, szórd meg őrölt pirospaprikával, oregánóval, és tedd hozzá a paradicsompürét.

Önts hozzá egy-másfél deci vizet, és főzd körülbelül 15 percig. Utána rakd a húshoz a megmosott, lecsepegtetett vörösbabot és a kukoricát, majd forrald össze. Akkor jó, ha minden puha. Ez körülbelül még 15 perc. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl híg a lé. Mielőtt leveszed a chilis babot a tűzről, kóstold meg, ha szükséges, még ízesítsd. Reszelt sajttal, forrón tálald.

Ezt is szeretjük