A legfinomabb mentaszörp receptje - Így tedd el, hogy sokáig ízes legyen
A házi mentaszörp behűtve vagy jéggel, kánikulában a legjobb szomjoltó.

mentaszorp
Ez is érdekelhet

Családi üdülőparadicsom, ahol a kicsik és a nagyok is jól érzik magukat (x)

Hogyan hasznosul pontosan a kalcium? Ez a vitamin elengedhetetlen hozzá (x)

Sztárokkal teli luxushajó indul Szegeden: igazi álomvilágba csöppenhetsz (x)

Ez a mézes csoki újrafogalmazza a csokoládét: édesség helyett próbáld ki ezt! (x)

Megújul a városligeti Gyermeknap: új helyszínek és programok várnak (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Hamarosan újra DM gyermeknap a Vasúttörténeti Parkban: Ezt a bulit nem érdemes kihagyni! (x)

beauty and style

10 évet letagadhatsz ezzel a sminkkel, ha elmúltál 30: egyszerű praktikák fáradt bőrre »

Holnaptól igazi ruharitkaságok a H&M-ben: Giambattista Valli az új vendégtervező »

Emily Ratajkowski még a 80-as évek divatját is szexivé tudja tenni: őrület, milyen ruhákat visel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A bodza után ideje, hogy elkészítsd a mentaszörpöt. Ebből még a gyerekek is örömmel kortyolgatnak, hiszen egyáltalán nem erőteljes az íze. A kellemes illatú és aromájú mentát akár az erkélyeden vagy a konyhádban is nevelgetheted.

A mentaszörpöt elég dunsztolni, minden tartósítószer nélkül eláll a következő szezonig. Ízlés szerint hígítsd szódával, vízzel, de akár limonádéba, teába is rakhatsz belőle. Felbontás után tartsd a hűtőben.

Mentaszörp 

Hozzávalók:

  • 2 l víz
  • 1 kg cukor
  • 5 dkg citromsav
  • 2 marék mentalevél
  • 1 citrom
  • 1 lime

Elkészítés ideje: 30 perc, pihentetés: 1 éjszaka

Öntsd egy nagyobb edénybe a vizet, add hozzá a száráról letépkedett, megmosott mentát. Karikázd hozzá a citromot és a lime-ot. Takard le, és pihentesd egy éjszakán át. Másnap rakd hozzá a cukrot és a citromsavat, majd kis lángon forrald fel, közben többször kevergesd meg. Forrástól számítva tíz percig főzd.

Közben alaposan mosd el azokat az üvegeket, amikbe a szörpöt teszed. Majd állítsd őket egy tepsibe, tölts bele vizet, és kezdd melegíteni. Ha elég forró, szűrd le a szörpöt, és merőkanállal szedd az üvegekbe. Zárd le légmentesen, állítsd fejtetőre mindegyiket öt percre, majd tedd dunsztba, azaz jól takard be pléddel. Így hagyd kihűlni az üvegeket.

Ezt is szeretjük