Hűsítő görögdinnyeleves
Kánikula idejére
Ki ne szeretné a görögdinnyét, főleg, amikor szezonja van? A lédús, mézédes gyümölcs az egyik legjobb hűsítő nyáron.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Görögdinnyéből viszonylag kevés ételt készítenek, ennek egyik fő oka valószínűleg abban rejlik, hogy közel van a tökéleteshez, kár volna elrontani, de azért néha érdemes próbálkozni.

Mint a jó gyümölcslevesnek általában, ennek sem áll rosszul egy gombóc vaníliafagyi vagy egy nagyobb adag házi készítésű tejszínhab.

Görögdinnyeleves

Hozzávalók:

  • 1 kg görögdinnyehús
  • 10 dkg méz
  • 0,5 dl száraz vörösbor
  • 1 citrom
  • friss menta

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

Ha körülbelül megvan a gyümölcsből az a mennyiség, amit a levesre szántál, akkor dobd be a turmixgépbe és pépesítsd. Miután ezzel elkészültél, egy lábasba öntsd át a dinnyelét, kezdd el melegíteni, keverd hozzá a mézet, facsarj bele némi citromlevet - bőven elég a fele is, nem az a cél, hogy savanyú legyen a végeredmény -, mosd át alaposan a mentát, és azt is add hozzá, és persze a bort se hagyd ki.

Ha buggyant kettőt, már kész is van, ha kicsit sűrűbbre szeretnéd, egy kis keményítővel elérheted a kívánt állapotot. Told a hűtőbe, és jéghidegen fogyaszd el.

Hűsítő finomságok

Ha már nem segít a zuhany, és a tópart is távolinak tűnik, nincs más megoldás, a bevitt táplálékkal kell lehűtened magad, képgalériánkban remek ötleteket találsz.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük