Hideg, mentás dinnyeleves - Gyors, mert főznöd nem kell
Ha a kánikulában sem főzni, sem nagyokat enni nincs kedved, jól jön ez a tízperces mentás dinnyeleves.

- Hátráltatja a hajnövekedést és irritációt okoz: 4 praktika, ami segít megszabadulni a fejbőrön lévő lerakódásoktól »
- Lila Moss szemöldöke kiszőkült: Kate Moss 19 éves lánya bohém stílusra váltott »
- 16 must-have nyári ruhadarab, amit most kedvező áron tudsz beszerezni: a jövő szezonban is divatosak lesznek »

- A máj és a vese állapotát is megmutatja a láb: ha ezt látod, muszáj orvoshoz fordulni
- Vadon Jani kirúgásáról a portán értesült: már be sem engedték a tévé épületébe
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
Ha szereted a gyümölcsleveseket, a lédús dinnyés változatot se hagyd ki idén nyáron! A jéghideg, desszertnek is beillő édes fogás remek hűsítő, akár fagyi helyett is tökéletes. A tejszíntől finom selymes lesz. Érdemes tálalás előtt több órával elkészíteni, hogy jól lehűljön.
Mentás dinnyeleves
Hozzávalók 4 személyre
- 1.5 kg görögdinnyehús
- 2 dl tejszín
- 2 szál menta
- 2 evőkanál méz
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 szál citromfű
- 0.5 db citrom
Elkészítés:
A dinnye belsejét kanalazd ki, és a magokat szedd ki. Vágd egyforma nagyságú darabokra, és rakd turmixgépbe. Öntsd hozzá a tejszínt, a frissen facsart citromot, a megmosott mentát és citromfüvet, majd jól turmixold össze. Ha sima és elég krémes, keverd hozzá a mézet és a vaníliás cukrot.
Ha gyermek nem eszik belőle, bolondítsd meg rummal vagy édeskés borral, sokat dob rajta. Tedd hűtőbe legalább két órára. Hidegen, mentával vagy citromfűvel díszítve tálald. Nagy melegben akár jégkockával is szervírozhatod.

Még több recept