Hideg, mentás dinnyeleves - Gyors, mert főznöd nem kell
Ha a kánikulában sem főzni, sem nagyokat enni nincs kedved, jól jön ez a tízperces mentás dinnyeleves.

Hideg, mentás dinnyeleves - Gyors, mert főznöd nem kell
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a gyümölcsleveseket, a lédús dinnyés változatot se hagyd ki idén nyáron! A jéghideg, desszertnek is beillő édes fogás remek hűsítő, akár fagyi helyett is tökéletes. A tejszíntől finom selymes lesz. Érdemes tálalás előtt több órával elkészíteni, hogy jól lehűljön.

Mentás dinnyeleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 kg görögdinnyehús
  • 2 dl tejszín
  • 2 szál menta
  • 2 evőkanál méz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 szál citromfű
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A dinnye belsejét kanalazd ki, és a magokat szedd ki. Vágd egyforma nagyságú darabokra, és rakd turmixgépbe. Öntsd hozzá a tejszínt, a frissen facsart citromot, a megmosott mentát és citromfüvet, majd jól turmixold össze. Ha sima és elég krémes, keverd hozzá a mézet és a vaníliás cukrot. 

 

Ha gyermek nem eszik belőle, bolondítsd meg rummal vagy édeskés borral, sokat dob rajta. Tedd hűtőbe legalább két órára. Hidegen, mentával vagy citromfűvel díszítve tálald. Nagy melegben akár jégkockával is szervírozhatod.

 

Ezt is szeretjük