Ínyenc, mentás, borsós pesto: könnyed, friss ízek percek alatt

Otthon is könnyen elkészítheted: a mentás, borsós pesto izgalmassá teszi a legegyszerűbb ételeket is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az olaszok szerint a valódi pesto mozsárban készül, annak hiányában azonban bátran előveheted az aprítógépedet. Ha könnyed, mediterrán ízekre vágysz, kend kenyérre, kínáld húsokhoz vagy tedd tésztákra. Kísérletezz bátran, a zamatos mentás-borsós pesto remek választás.  

borsos-pesto-recept

Mentás, borsós pesto

Hozzávalók

  • 40 dkg zöldborsó
  • 5 dkg fenyőmag
  • 5 dkg parmezán
  • 1.25 dl olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál menta
  • bors
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldborsót kevés vajon, kevergetve párold egy-két percig. Nem kell megvárni, amíg megráncosodik. Rakd egy aprítógépbe, tedd hozzá a fenyőmagot, az olívaolajat, a fokhagymát, a parmezánt, a mentát, a sót és a borsot. Pépesítsd jó krémesre, közben megkóstolhatod, nem kell-e még hozzá fűszer. Ha túl sűrű, kevés olívolajjal hígíthatod. Tartsd lefedve a hűtőben.

borsos-peszto
Ezt is szeretjük