Ínyenc, mentás, borsós pesto: könnyed, friss ízek percek alatt
Otthon is könnyen elkészítheted: a mentás, borsós pesto izgalmassá teszi a legegyszerűbb ételeket is.
Az olaszok szerint a valódi pesto mozsárban készül, annak hiányában azonban bátran előveheted az aprítógépedet. Ha könnyed, mediterrán ízekre vágysz, kend kenyérre, kínáld húsokhoz vagy tedd tésztákra. Kísérletezz bátran, a zamatos mentás-borsós pesto remek választás.

Mentás, borsós pesto
Hozzávalók
- 40 dkg zöldborsó
- 5 dkg fenyőmag
- 5 dkg parmezán
- 1.25 dl olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál menta
- só
- bors
- vaj
Elkészítés:
A zöldborsót kevés vajon, kevergetve párold egy-két percig. Nem kell megvárni, amíg megráncosodik. Rakd egy aprítógépbe, tedd hozzá a fenyőmagot, az olívaolajat, a fokhagymát, a parmezánt, a mentát, a sót és a borsot. Pépesítsd jó krémesre, közben megkóstolhatod, nem kell-e még hozzá fűszer. Ha túl sűrű, kevés olívolajjal hígíthatod. Tartsd lefedve a hűtőben.
