Ínyenc, mentás, borsós pesto: könnyed, friss ízek percek alatt
Otthon is könnyen elkészítheted: a mentás, borsós pesto izgalmassá teszi a legegyszerűbb ételeket is.

Ínyenc, mentás, borsós pesto: könnyed, friss ízek percek alatt
Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

Ha hordasz melltartót, ezeket a trükköket ismerned kell – Megkönnyítik az életed »

Így szedd ki az alapozót az ecsetből: illatos és makulátlan lesz »

Palvin Barbara elkenődött rúzzsal is dögös – Így még nem láthattuk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok szerint a valódi pesto mozsárban készül, annak hiányában azonban bátran előveheted az aprítógépedet. Ha könnyed, mediterrán ízekre vágysz, kend kenyérre, kínáld húsokhoz vagy tedd tésztákra. Kísérletezz bátran, a zamatos mentás-borsós pesto remek választás.  

Mentás, borsós pesto

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldborsó
  • 5 dkg fenyőmag
  • 5 dkg parmezán
  • 1.25 dl olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál menta
  • bors
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldborsót kevés vajon, kevergetve párold egy-két percig. Nem kell megvárni, amíg megráncosodik. Rakd egy aprítógépbe, tedd hozzá a fenyőmagot, az olívaolajat, a fokhagymát, a parmezánt, a mentát, a sót és a borsot. Pépesítsd jó krémesre, közben megkóstolhatod, nem kell-e még hozzá fűszer. Ha túl sűrű, kevés olívolajjal hígíthatod. Tartsd lefedve a hűtőben.

Ezt is szeretjük