Mennyei szilvás túrófánk fahéjjal
A fánk nemcsak farsangkor jár az édességre éhezőknek. Rejts a közepébe szilvát, hogy különleges legyen a desszert.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A fánk tipikusan a farsangi körforgás része, de ne tekints rá úgy, mintha csak akkor készíthetnéd el. Ez a sütemény kiváló lehet egy kerti parti alkalmával, de akkor is, ha csak nassolnál egy jót.

Ha úgy döntöttél, kipróbálod, ne ragadj le a sima túrófánknál. Gazdagítsd az amúgy is ízletes édességet szilvával.

Szilvás túrófánk fahéjjal

Hozzávalók:

  • 30 dkg szilva
  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 4 dkg vaj
  • 2,5 dl langyos tej
  • 1 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • fahéj
  • olaj

Az élesztőt langyos, cukrozott tejbe morzsold bele, majd futtasd fel. A lisztet szitáld egy tálba, a közepébe készíts egy bemélyedést, és öntsd bele az élesztőt.

Hintsd meg a tetejét kevés liszttel, és nagyjából negyed órát hagyd állni. Amikor a liszt a tetején megreped, add hozzá a cukrot, a tojást és a szobahőmérsékletű vajat, és dolgozd össze.

A túrót törd át egy villa segítségével, és a citrom héjával keverd össze. Öntsd az egészet a lisztes keverékhez, majd a maradék tejjel dolgozd össze. Takard le a tésztát egy konyharuhával, és fél órán keresztül keleszd.

A szilvát magozd ki és vágd kisebb darabokra, befőttet is használhatsz. Szórd meg ízlésed szerint cukorral és fahéjjal, és hagyd állni negyed órát. A megkelt tésztát szaggasd ki, és mindegyik közepébe rejts egy darabka gyümölcsöt. Hajtsd össze, egy pohárral nyomd össze, nehogy kiessen belőle a szilva, majd forró olajban süsd ki a fánkokat. Fahéjas porcukorral tálald.

OLVASD EL EZT IS!

nyari gyumolcs
  • gyümölcs
  • édességek

30 perces bögrés sütik

Ezt is szeretjük