Tejszínes francia meggyfelfújt
Könnyű, csodafinom desszert
A lágy tészta a sok gyümölccsel páratlan élvezetet nyújt. A meggyfelfújttal biztos a siker.

Tejszínes francia meggyfelfújt
Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A franciák nagy kedvence ez a gazdag ízvilágú, tejes, tejszínes meggyfelfújt. Kínálj az illatos sütihez különleges öntetet. A maradék meggylevet kevés cukorral, esetleg cherry brandy aromával karamellizáld meg, és tálaláskor locsold meg vele a tésztát. Kard Éva desszertje mindig telitalálat.

Hozzávalók 12 szelethez:

  • 40 dkg meggy
  • 8 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 4 dl habtejszín
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Egy serpenyőben olvassz fel három evőkanál kristálycukrot, majd add hozzá a lecsepegtetett meggyet. Kicsit forgasd össze, öntsd fel kevés meggylével, és ízlés szerint cherry brandy aromával is meglocsolhatod. Pár percig karamellizáld együtt, majd a meggyet szedd szűrőbe, és csepegtesd le. Mielőtt a tésztába kerülne, hűtsd ki teljesen.

Szitáld a lisztet egy tálba, a közepébe csinálj mélyedést, üsd bele az egész tojásokat, és robotgéppel keverd simára. Pár perc után add hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a tejet és az olvasztott vajat. A habtejszínt verd fel úgy, hogy ne legyen túl kemény a hab, és fakanállal óvatosan dolgozd az előzőleg kikevert masszához. Az egészet egy kanál segítségével szitán nyomd át. Egy körülbelül másfél literes formát alaposan kenj ki vajjal, majd a meggyet oszlasd el az alján, és öntsd rá a tésztát. A tetejét egyenletesen simítsd el. Előmelegített sütőben, 170 fokon 35-40 perc alatt süsd meg. Tálalás előtt a felfújtat szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük