A klasszikus meggyes piskóta receptje
Friss gyümölcsből az igazi
A frissen gőzölgő, illatos meggyes piskótának a legnagyobb melegben is képtelenség ellenállni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A meggyszezon tökéletesen alkalmas a meggyes finomságok készítéséhez, ha van a kertedben meggyfa, akkor úgyis kezdened kell valamit a rengeteg gyümölccsel, így nem árt egy jó kis piskótarecept.

Mint minden nyáron fogyasztott sütit, ezt is feldobhatod egy gombóc vaníliafagyival és némi tejszínhabbal, nem lesz tőlük diétás, de néha nem árt egy kis kalória.

Meggyes piskóta

Hozzávalók:

  • 30 dkg magozott meggy
  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1 csomag sütőpor

Elkészítés ideje:

60 perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, a hozzávalókat mérd ki, aztán kezdődhet a móka. A sárgájákat keverd simára a cukorral, majd add hozzá a vajat. A lisztet és a sütőport ebbe a keverékbe szitáld át. A fehérjéket egy csipet só társaságában verd kemény habbá, majd óvatosan, hogy ne törjön össze, add hozzá a másik keverékhez.

Ha mindezzel kész vagy, melegítsd elő a sütőt 180 fokra, majd vedd elő a kedvenc tepsidet, vajazd és lisztezd ki - vagy tégy bele sütőpapírt -, és egyenletesen oszlasd el benne a masszát. Ezután szórd szét rajta-benne egyenletesen a magozott meggyeket és már mehet is a sütőbe. Ha szép barna, kész van.

Meggy és társai ínycsiklandó süteményekben

Látványosak és nagyon finomak a piros gyümölcsös édességek, ha nem hiszed, járj utána képes cikkünkben!

Ezt is szeretjük