Fantasztikusan krémes, meggyes tiramisu: a nyár kedvenc sütés nélküli desszertje

Az olaszok kedvenc kávés desszertje, a tiramisu meggyel a tetején még ellenállhatatlanabb.

tiramisu
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tiramisu alapja a rumos feketekávéba mártott babapiskóta és a mascarpone. Ezt feldobhatod bármilyen gyümölccsel - így nyáron például friss meggyel, de a szezon elmúltával nyugodtan használhatsz befőttet is. Mivel a tiramisuba nyers tojás kerül, lehetőleg olyat válassz, amit biztos, hogy kezeltek szalmonella ellen. Rum helyett két teáskanál rumaromát is használhatsz.

Meggyes tiramisu receptje

Hozzávalók

  • 25 dkg mascarpone
  • 20 dkg magozott meggy
  • 20 dkg babapiskóta
  • 15 dkg porcukor
  • 5 dkg kristálycukor
  • 3 tojás
  • 2 evőkanál rum
  • 1 dl feketekávé
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • mentalevelek a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A meggyet magozd ki, és keverd össze a kristálycukorral. A tojásokat válaszd ketté. A sárgáját a porcukor felével keverd habosra, majd add hozzá a mascarponét és a fahéjat. A fehérjét verd habbá. Ha már kemény, fokozatosan adagold hozzá a porcukor másik felét, és így verd tovább egészen fényesre. A tojáshabot óvatosan forgasd a mascarponés masszába.

A rumot keverd el a kávéval, a babapiskótákat törd háromfelé. A darabokat mártsd bele a rumos kávéba. A kávés babapiskóták felét egyengesd el egy üvegtálban. Kend meg a mascarponés-tojásos krémmel, ennek a tetejére tegyél egy újabb réteg babapiskótát, és ezt fedd be a krém másik felével. A tetejét sűrűn pakold meg meggyel, és lefedve tedd a hűtőbe néhány órára. Tálaláskor az adagok tetejét ízlés szerint mentalevelekkel díszítheted.

Ha idegenkedsz a nyers tojástól, vagy egyszerűen csak valami újra vágysz, próbáld ki a tiramisut tojásmentesen is!

Ezt is szeretjük