Egyadagos meggyes szórós süti
Az egyadagos meggyes szórós süti az angolok kedvenc édessége, tejszínhabbal az igazi.
Az egyadagos meggyes szórós süti a lusta háziasszonyok desszertje, hiszen pofonegyszerű elkészíteni, az íze azonban magáért beszél. Friss meggyből a legjobb, de vehetsz hozzá bármilyen más szezonális gyümölcsöt is a piacon. Az adagoláshoz kitűnőek az egyszemélyes, kanalazós szufléformák, melyekben tetszőleges mennyiséget tálalhatsz.
Egyadagos meggyes szórós süti
Hozzávalók 6 személyre
A morzsához:
- 10 dkg liszt
- 5 evőkanál vaj
- 3 evőkanál barna cukor
- 2 evőkanál fehér cukor
- csipet fahéj
- csipet só
A meggyes töltelékhez:
- 40 dkg cseresznye
- 2 evőkanál fehér cukor
- 4 evőkanál víz
- 1 evőkanál kukoricakeményítő
Elkészítés:
A meggyet magozd ki, és vágd fel szeletekre. Serpenyőben párold öt percig a cukorral közepes lángon, amíg meg nem puhul. Közben a keményítőt keverd össze a vízzel, és add hozzá a meggyhez. Az így kapott masszát főzd egy percig, míg be nem sűrűsödik.
A morzsához keverd össze a lisztet a cukrokkal és a fahéjjal. Csorgasd hozzá az olvasztott vajat, és dolgozd össze úgy, hogy morzsás állagot kapjon. Ezután vajazd ki a formákat, majd oszd el köztük a meggyes szószt, és szórd el rajtuk a morzsát. Tedd a formákat a sütőbe, majd süsd 180 fokon tíz percig, amíg a morzsa aranybarnává nem válik a tetején. Hagyd kihűlni, majd felvert tejszínnel vagy vaníliás krémmel tálald.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció