A klasszikus meggyes rétes: végre friss gyümölcsből is készülhet
Bár kicsit időigényes, megéri saját kezűleg készíteni a rétestésztát, hisz sokkal finomabb lesz.

meggyes-retes-receptje
Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Feszesebbé, rugalmasabbá teszi a bőrt, és segíti a sejtmegújulást: krioterápiával sok bőrprobléma orvosolható »

Nem lesz közönséges a leopárdminta, ha így viseled: őrült sok variációt mutatunk »

Nem ütik meg a mércét, mégis sikeres modellek lettek: 7 nő, aki nem a magassága miatt került a kifutóra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem fogod megbánni, ha rászánod magad a réteslap készítésére. Csak egyszer kell ráérezni, onnantól menni fog. A tapasztalt réteskészítők tanácsait betartva a tiéd is lehet olyan, mint régen a nagyié. Hogy a töltelék ne ázzon át, feltétlenül szórd meg a tésztát zsemlemorzsával vagy búzadarával. 

Meggyes rétes

Hozzávalók:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 3 dl langyos víz
  • 2 evőkanál étolaj
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál ecet
  • 1 csipet
  • 1 kg meggy
  • 15 dkg cukor
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Kenéshez

  • olaj
  • 4 evőkanál tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A vizet langyosítsd meg, keverd hozzá az ecetet és a sót. A lisztet szitáld egy tálba, add hozzá az olajat és a tojást, morzsold össze, majd öntsd hozzá részletekben az ecetes vizet. Csipkedő mozdulatokkal dolgozd össze, lágy tésztát kell kapni. Akkor jó, ha hólyagos, és elválik a kezedtől, valamint az edénytől. Formázz belőle négy cipót, mindegyik tetejét kend meg olajjal, és pihentesd fél órát.
 

A töltelékhez a meggyet mosd meg, és magozd ki. Szórd hozzá a cukrot, a zsemlemorzsát, a fahéjat és a vaníliás cukrot, majd jól keverd össze. 
 

Pihentetés után ellenőrizd a tésztát, ha belenyomod az ujjadat, és ott marad a helye, akkor jó. Tedd lisztezett abroszra, egy nagy asztalra, nyújtsd ki, és a kézfejeddel óvatosan alányúlva húzd addig, amíg szinte átlátszik az abrosz mintája. Az asztalról lelógó széleket óvatosan csípd vagy vágd le, majd oszd el a tésztán egyenletesen a tölteléket. Tekerd fel szorosan a terítő segítségével, a tetejét kend meg olajjal és tejföllel. A többi rúddal is hasonlóan járj el. 
 

Rendezd a réteseket sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. Tálalás előtt szórd meg fahéjas kristálycukorral.
A meggy a csokival is tökéletes párost alkot. Omlós pitébe is tökéletesek együtt. 

A legjobb konyhai eszközök sütéshez

Praktikus és vidám eszközökkel öröm lesz a sütés kicsiknek és nagyoknak is. Nézz körbe a FeminaShopban és szerezd be a kedvencedet!

Itt találod a termékeket!

Promóció

Ezt is szeretjük