Szuperomlós, meggyes, rácsos pite a nagyi tésztareceptje szerint: így még jobb a töltelék
A klasszikus linzertészta egyszerűen formázható, sokáig omlós marad, meggyel, tortaformában sütve pedig egyszerűen csúcs.
Az omlós linzertészta rengeteg sütinek lehet az alapja, és akár tortaként is kínálhatod. Igazi békebeli kedvenc, az eredeti osztrák recept szerint mandula is kerül a tésztába. Akkor lesz igazán omlós, ha gyorsan állítod össze. Savanykás töltelékkel, így meggyel egyszerűen mennyei.
Meggyes, rácsos linzertorta
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 15 dkg cukor
- 15 dkg mandula
- 1 db tojás
- 1 db tojássárgája
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csipet só
Töltelékhez
- 70 dkg meggy
- 12 dkg cukor
- 1 mokkáskanál fahéj
- zsemlemorzsa
Elkészítés:
A lisztet szitáld egy tálba, rakd hozzá a porcukrot, és reszeld hozzá a hideg vajat. Az ujjaiddal morzsold össze, majd, amikor már jó morzsalékos, add hozzá a darált mandulát, a tojássárgáját, a tojást, a fahéjat és a sót. Gyors mozdulatokkal gyúrd össze a tésztát. Ha sima és szép fényes, oszd ketté, kétharmad-egyharmad arányban. Csomagold folpack fóliába, és tedd a hűtőbe legalább fél órára, hogy a vaj visszadermedjen.
Addig a meggyet mosd meg, és magozd ki. Szórd meg a cukorral és a fahéjjal. Pihentetés után a nagyobb tésztagombócot nyújtsd ki lisztezett felületen akkorára, mint a torta- vagy a piteformád, és egyengesd bele. Hintsd meg zsemlemorzsával, és oszd el rajta egyenletesen a lecsepegtetett, meggyes tölteléket. A maradék tésztát is nyújtsd ki, majd csíkozd fel. Fedd be vele a tetejét rácsszerűen. Told vissza a sütőbe, és süsd még 25 percig. Várd meg, míg kihűl, és tortaszerűen szeleteld fel.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció