Pillekönnyű meggyes egyensúlysüti: nem lehet elrontani ezt a receptet
A békebeli egyensúlysüti tésztája rendkívül jól variálható. Az édes desszertbe a savanykás meggy tökéletes.
Az egyensúlytészta receptje roppant egyszerű: igazítsd a tojás súlyához a cukrot, a vajat és a lisztet. Néhány extrával még vonzóbbá teheted a sütit: szezonban készítsd el friss meggyel. Ha nem szeretnéd, hogy a gyümölcs lesüllyedjen a tészta aljába, forgasd lisztbe. Mivel az édesség nem krémes, tökéletes piknikre, kirándulásokra is.
Meggyes egyensúlysüti recept
Hozzávalók
- 40 dkg meggy
- 25 dkg liszt
- 25 dkg vaj
- 25 dkg cukor
- 5 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A vajat habosítsd a cukorral és a vaníliás cukorral, majd add hozzá a tojások sárgáját. A fehérjét verd kemény habbá, és a sütőporral vegyített liszttel felváltva forgasd a masszába. Fakanállal dolgozd csomómentesre, majd simítsd vajjal kikent, liszttel megszórt közepes nagyságú tepsibe vagy tortaformába. A tetejét szórd meg megmosott, kimagozott meggyel.
Told a tésztát forró sütőbe, és 180 fokon süsd meg 35 perc alatt. Végezz tűpróbát, azaz szúrj egy hegyes kést vagy fogvájót a sütibe. Ha nem ragad rá massza, kiveheted a sütőből. Porcukorral megszórva kínáld.
A klasszikus meggyes piskóta is visszahozza a régi ízeket, emlékeket.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció