Isteni medvehagymás szendvicskrém: ilyen finomat nem kapsz a boltban
Pár perc munkával változatossá teheted a péksütidet, pirítósodat: a medvehagymás szendvicskrémet kár lenne tavasszal kihagyni.

- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- A természet ihletet ad (x)

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
A medvehagyma nagyon kellemes ízű, és még egészséges is: tisztítja a vesét, enyhíti a fejfájást, kedvezően hat a bélrendszerre és a gyomorra. Nevét állítólag onnan kapta, hogy a barnamedvék is szívesen fogyasztják. Leveleit tavasszal, virágzás előtt szedik, és számtalan módon felhasználhatod: húsokhoz, levesekhez, salátákhoz vagy akár kenyérre is kiváló.
Medvehagymás szendvicskrém
Hozzávalók
- 10 dkg vaj
- 2 db tojás
- 0.5 csokor medvehagyma
- 1 teáskanál só
- bors
Elkészítés:
A tojásokat főzd forrástól számítva 10 percig, majd hámozd meg, és várd meg, míg kihűl. Rakd egy aprítógépbe, tedd hozzá a puha vajat, sózd, borsozd, turmixold egyneművé és krémesre. Keverd hozzá a megmosott, feldarabolt medvehagymalevelet. Lefedve tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy jól összeérjenek az ízek. Műanyag dobozban napokig friss, zamatos marad.
A medvehagyma levesnek is tökéletes alapanyag, a tejszíntől selymes, a sajttal még izgalmasabb lesz.
Még több recept