Isteni medvehagymás szendvicskrém: ilyen finomat nem kapsz a boltban
Pár perc munkával változatossá teheted a péksütidet, pirítósodat: a medvehagymás szendvicskrémet kár lenne tavasszal kihagyni.

medvehagymas-szendvicskrem-receptje
Ez is érdekelhet

A jótékonyság ősszel sem áll meg (x)

Kukkants be az Illatszertárba! (x)

Nem szereti a gyerek a zöldséget, mit tegyünk? (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Amikor a tehetség és a középszerűség összecsap - Szily Nóra az Amadeus két főszereplőjével beszélgetett

Ami neked felesleges, másnak érték: így lehet jól jótékonykodni

beauty and style

Csodát tesz a bőrrel a rozmaringolaj, ha így használod: élénkíti a bőrt és csökkenti a ráncokat »

Jobban feszesíti a nyakat, mint a krémek: pár perces arctorna toka ellen »

Divatos dzsekik hideg napokra, 15 ezer forint alatt: vagány, meleg, mégis nőies fazonok a kínálatból »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

 A medvehagyma nagyon kellemes ízű, és még egészséges is: tisztítja a vesét, enyhíti a fejfájást, kedvezően hat a bélrendszerre és a gyomorra. Nevét állítólag onnan kapta, hogy a barnamedvék is szívesen fogyasztják. Leveleit tavasszal, virágzás előtt szedik, és számtalan módon felhasználhatod: húsokhoz, levesekhez, salátákhoz vagy akár kenyérre is kiváló. 

Medvehagymás szendvicskrém

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 0.5 csokor medvehagyma
  • 1 teáskanál
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat főzd forrástól számítva 10 percig, majd hámozd meg, és várd meg, míg kihűl. Rakd egy aprítógépbe, tedd hozzá a puha vajat, sózd, borsozd, turmixold egyneművé és krémesre. Keverd hozzá a megmosott, feldarabolt medvehagymalevelet. Lefedve tedd a hűtőbe legalább egy-két órára, hogy jól összeérjenek az ízek. Műanyag dobozban napokig friss, zamatos marad.
A medvehagyma levesnek is tökéletes alapanyag, a tejszíntől selymes, a sajttal még izgalmasabb lesz.  

Ezt is szeretjük