Medvehagymás, sajtos tekercsek leveles tésztából: villámgyors, friss süti a locsolóknak
Ha kifogytál a sütikből, vagy friss, ropogós finomsággal lepnéd meg a locsolókat, a medvehagymás, sajtos tekercsek kapóra jöhetnek.

Ha nem szeretnél túl sok időt a konyhában tölteni, mégis készítenél valami finomságot, a medvehagymás-sajtos tekercsekkel biztosra mehetsz. Sok időt megspórolhatsz, ha bolti leveles tésztát használsz. A medvehagyma csodás ízt ad a vajas-sajtos tölteléknek, és a süti látványa mellett az illata is mindenkit elcsábít.
Ha a medvehagymát saját magad szeded, vigyázz, nehogy összekeverd a súlyosan mérgező gyöngyvirággal, hisz a leveleik nagyon hasonlóak. Legkönnyebben az illatuk által különböztethetők meg. Fogd a levelet az ujjaid közé, és dörzsöld meg. Ha érzed a kezeden a fokhagymaillatot, bátran felhasználhatod sütés-főzés során.
Medvehagymás, sajtos tekercsek
Hozzávalók
- 1 csomag leveles tészta
- 10 dkg vaj
- 15 dkg sajt
- 0.5 csokor medvehagyma
- só
Elkészítés:
Ha szükséges, a leveles tésztát olvaszd ki szobahőmérsékleten, és nyújtsd ki lisztezett felületen. A puha vajat keverd össze a reszelt sajttal, a megmosott, apróra vágott medvehagymával, és dobj hozzá kevés sót. A keverékkel kend meg a tésztát, majd hosszában szorosan tekerd fel, és vágd fel másfél-két centis szeletekre.
A tekercseket rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól nagyobb távolságra, mert a csigák sütés közben megnőnek. Told forró sütőbe, és 190 fokon süsd körülbelül 15 perc alatt szép aranybarnára.
A medvehagyma a sajtkrémet is feldobja, a jóféle kence kenyérre is isteni.