Tavaszi medvehagymás fűszervaj kevés munkával: sajt is kerül a krémbe
Medvehagymás fűszervajat sokféle módon készíthetsz: ebbe a változatba kéksajt is kerül.

Akár fűszervajat is pillanatok alatt összeállíthatsz az illatos tavaszi medvehagymából. Ha magad gyűjtöd a medvehagymát, nagyon figyelj oda, hogy össze ne téveszd a hozzá hasonlító, de mérgező gyöngyvirág levelével. Ennek a fűszervajnak a kéksajt ad karakteres ízt.
Medvehagymás fűszervaj
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg puha vaj
- 5 dkg kéksajt
- 3 szál medvehagyma
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A vajat egy órával korábban vedd ki a hűtőből, hogy megpuhuljon, és könnyebben tudj dolgozni vele. A medvehagymát aprítsd fel. A vajba morzsold bele a kéksajtot, és dolgozd úgy össze, hogy egynemű legyen. Robotgépet is használhatsz hozzá. Sózd, borsozd, és keverd hozzá a medvehagymát is. Csavard folpackba, és tedd vissza a hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjen.
Friss kenyérre, pirítósra kenve, vagy akár húsokkal is isteni.
A selymes medvehagyma-krémleves is hamisítatlan tavaszi ebéd, ráadásul pillanatok alatt készen van.
Mennyei, selymes medvehagyma-krémleves: fél órán belül kész
Végre itt van a medvehagymaszezon! Az ízes növényből természetesen leves is készülhet: mutatjuk, hogy lesz a legfrissítőbb és legkrémesebb ez a fogás.
Elolvasom