Házi, medvehagymás fűszersó: isteniek lesznek a húsok és saláták tőle
A medvehagymás fűszersót sokoldalúan felhasználhatod, ráadásul hosszú ideig eláll.
Bár rövid az idény, sokáig élvezheted a medvehagyma friss ízét és aromáját. Ebben a fűszersóban nincs semmilyen adalékanyag, és akár télig is eláll. Már most gyűjtheted a nagy gyógyerővel bíró medvehagymát, ám szedésénél vigyázni kell, nehogy összekeverd a súlyosan mérgező gyöngyvirággal, hisz a leveleik nagyon hasonlóak, bár a gyöngyvirág később hajt. Fogd a levelet az ujjaid közé, és dörzsöld meg. Ha érzed a kezeden a fokhagymaillatot, nyert ügyed van.
Medvehagymás fűszersó
Hozzávalók
- 1 kg tengeri só
- 2 bögre medvehagyma aprított
Elkészítés:
Mosd meg jó alaposan a medvehagymát, majd rakd konyharuhára, itasd le róla a nedvességet papírtörlővel, és szárítsd meg. Tedd a medvehagymát egy aprítógépbe, és vágd nagyon apróra. Az a jó, ha már szinte krémes. Öntsd hozzá a sót, és egy villával addig kevergesd, amíg egyenletesen el nem oszlik.
Rakd át a medvehagymás sót sütőpapírral bélelt tepsibe, és 80 fokon szárítsd két órán át. Amikor teljesen száraz, vedd ki a sütőből, és várd meg, míg kihűl. Ha szeretnéd, még apríthatod tovább. Tedd zárható dobozba, és tartsd száraz helyen.
Anyámtól a modellekig - Mit tudtam meg a nőkről életem első 50 évében?
Kajdi Csaba influenszer, saját élményeiből és tapasztalataiból kiindulva osztja meg gondolatait a női szerepek alakulásáról, az anyai minták hatásáról és arról, hogy hogyan határoznak meg minket. A Femina Klub januári előadásán körbejárjuk, hogyan befolyásolják a női szépségideálok és elvárások a nők önképét és döntéseit. Milyen női minták segítik vagy éppen gátolják az önmegvalósítást?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. február 19. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció