Házi, medvehagymás fűszersó: isteniek lesznek a húsok és saláták tőle

A medvehagymás fűszersót sokoldalúan felhasználhatod, ráadásul hosszú ideig eláll.

Házi, medvehagymás fűszersó: isteniek lesznek a húsok és saláták tőle
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár rövid az idény, sokáig élvezheted a medvehagyma friss ízét és aromáját. Ebben a fűszersóban nincs semmilyen adalékanyag, és akár télig is eláll. Már most gyűjtheted a nagy gyógyerővel bíró medvehagymát, ám szedésénél vigyázni kell, nehogy összekeverd a súlyosan mérgező gyöngyvirággal, hisz a leveleik nagyon hasonlóak, bár a gyöngyvirág később hajt. Fogd a levelet az ujjaid közé, és dörzsöld meg. Ha érzed a kezeden a fokhagymaillatot, nyert ügyed van.

Medvehagymás fűszersó

Hozzávalók

  • 1 kg tengeri só
  • 2 bögre aprított medvehagyma
Recept idők

Elkészítés:

Mosd meg jó alaposan a medvehagymát, majd rakd konyharuhára, itasd le róla a nedvességet papírtörlővel, és szárítsd meg. Tedd a medvehagymát egy aprítógépbe, és vágd nagyon apróra. Az a jó, ha már szinte krémes. Öntsd hozzá a sót, és egy villával addig kevergesd, amíg egyenletesen el nem oszlik.
 

Rakd át a medvehagymás sót sütőpapírral bélelt tepsibe, és 80 fokon szárítsd két órán át. Amikor teljesen száraz, vedd ki a sütőből, és várd meg, míg kihűl. Ha szeretnéd, még apríthatod tovább. Tedd zárható dobozba, és tartsd száraz helyen.  

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük