Házi, medvehagymás fűszersó: isteniek lesznek a húsok és saláták tőle
A medvehagymás fűszersót sokoldalúan felhasználhatod, ráadásul hosszú ideig eláll.

Házi, medvehagymás fűszersó: isteniek lesznek a húsok és saláták tőle
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez lesz a frizuradivat a fesztiválokon: képeken a 2018-as trendek »

Csak a körme felét festette ki: ilyen szép mintát kapott pár ecsetvonással »

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár rövid az idény, sokáig élvezheted a medvehagyma friss ízét és aromáját. Ebben a fűszersóban nincs semmilyen adalékanyag, és akár télig is eláll. Már most gyűjtheted a nagy gyógyerővel bíró medvehagymát, ám szedésénél vigyázni kell, nehogy összekeverd a súlyosan mérgező gyöngyvirággal, hisz a leveleik nagyon hasonlóak, bár a gyöngyvirág később hajt. Fogd a levelet az ujjaid közé, és dörzsöld meg. Ha érzed a kezeden a fokhagymaillatot, nyert ügyed van.

Hozzávalók:

  • 1 kg tengeri só
  • 2 bögre aprított medvehagyma
Recept idők

Elkészítés:

Mosd meg jó alaposan a medvehagymát, majd rakd konyharuhára, itasd le róla a nedvességet papírtörlővel, és szárítsd meg. Tedd a medvehagymát egy aprítógépbe, és vágd nagyon apróra. Az a jó, ha már szinte krémes. Öntsd hozzá a sót, és egy villával addig kevergesd, amíg egyenletesen el nem oszlik.
 

Rakd át a medvehagymás sót sütőpapírral bélelt tepsibe, és 80 fokon szárítsd két órán át. Amikor teljesen száraz, vedd ki a sütőből, és várd meg, míg kihűl. Ha szeretnéd, még apríthatod tovább. Tedd zárható dobozba, és tartsd száraz helyen.  

Blog.hu ajánló