Házi, medvehagymás fűszersó: isteniek lesznek a húsok és saláták tőle
A medvehagymás fűszersót sokoldalúan felhasználhatod, ráadásul hosszú ideig eláll.

Házi, medvehagymás fűszersó: isteniek lesznek a húsok és saláták tőle
Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

beauty and style

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

Ezért a frizuráért rajong a net: a Chanel fodrásza elmondta, hogyan készül »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár rövid az idény, sokáig élvezheted a medvehagyma friss ízét és aromáját. Ebben a fűszersóban nincs semmilyen adalékanyag, és akár télig is eláll. Már most gyűjtheted a nagy gyógyerővel bíró medvehagymát, ám szedésénél vigyázni kell, nehogy összekeverd a súlyosan mérgező gyöngyvirággal, hisz a leveleik nagyon hasonlóak, bár a gyöngyvirág később hajt. Fogd a levelet az ujjaid közé, és dörzsöld meg. Ha érzed a kezeden a fokhagymaillatot, nyert ügyed van.

Medvehagymás fűszersó

Hozzávalók:

  • 1 kg tengeri só
  • 2 bögre aprított medvehagyma
Recept idők

Elkészítés:

Mosd meg jó alaposan a medvehagymát, majd rakd konyharuhára, itasd le róla a nedvességet papírtörlővel, és szárítsd meg. Tedd a medvehagymát egy aprítógépbe, és vágd nagyon apróra. Az a jó, ha már szinte krémes. Öntsd hozzá a sót, és egy villával addig kevergesd, amíg egyenletesen el nem oszlik.
 

Rakd át a medvehagymás sót sütőpapírral bélelt tepsibe, és 80 fokon szárítsd két órán át. Amikor teljesen száraz, vedd ki a sütőből, és várd meg, míg kihűl. Ha szeretnéd, még apríthatod tovább. Tedd zárható dobozba, és tartsd száraz helyen.  

Ezt is szeretjük