Illatos, ízes medvehagyma-krémleves: krumplival még tartalmasabb
Itt a tavasz, ideje, hogy selymes, ízletes krémlevest főzz a friss, illatos medvehagymából!

A tavasz érkezésének egyik csalhatatlan jele, hogy egyre több helyen lehet kapni illatos medvehagymát. Ha kirándulni jártok, akár magatok is gyűjthettek egy csokornyi zöld levelet, de legyetek nagyon óvatosak, a medvehagyma ugyanis nagyon hasonlít a gyöngyvirág leveléhez, ami súlyosan mérgező. A medvehagymából készült krémes leves úgy az igazán laktató, ha krumplival sűríted.
medvehagyma-kremleves-receptje
Hozzávalók
- 1 csokor medvehagyma
- 1 db nagy krumpli
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 db vöröshagyma
- 0.5 liter alaplé
- 1 mokkáskanál szerecsendió
- só
- bors
Elkészítés:
A vöröshagymát pucold meg, vágd apróra, és olívaolajon fonnyaszd meg. Add hozzá az áttört fokhagymagerezdeket, párold együtt még két percig, majd dobd rá a meghámozott, felkockázott krumplit, és öntsd fel az alaplével. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, és főzd a krumplit puhára.
Közben a medvehagymát aprítsd fel, a háromnegyedét add a már puha krumplihoz, és együtt főzd 10 percig. Turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsd, öntsd fel tejszínnel, és forrald össze. Szórd meg a tetejét a kimaradt medvehagymával.
Szendvicskrémet is dúsíthatsz medvehagymával.