Habkönnyű mazsolás, túrós süti liszt nélkül: olyan puha, hogy szétomlik a szádban
Ennél a lágy, krémes túrós sütinél ma nem találsz egyszerűbb receptet. Mazsolával még vonzóbb.
A mazsolás, túrós süti kívül szép aranysárgára sül, míg belül szinte krémes. Lágy, házi túróból sokkal finomabb lesz a végeredmény, mint a boltiból. Még diétásabbá teheted, ha a cukrot természetes édesítőszerekre cseréled. Tálald egy kis vízzel lazított baracklekvárral.
Mazsolás, túrós süti
Hozzávalók
- 50 dkg túró
- 15 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 10 mazsola
- 3 db tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál gríz
- 1 db citrom
- 2 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés:
A vajat keverd jó habosra a cukorral, majd egyesével dolgozd bele a tojássárgákat, a vaníliát. Rakd hozzá a villával áttört túrót, majd a mazsolát, a grízt, a citrom reszelt héját és a keményítőt. Végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ügyelj arra, hogy ne törjön meg a hab. Ha túl kemény, kevés tejföllel lazíthatsz a masszán.
Simítsd a tésztát egy közepes nagyságú, sütőpapírral bélelt tortaformába, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 50 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, tűpróbával ellenőrizd a túró állagát. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, biztosan átsült.
A vargabéles békebeli édesség, amit otthon is elkészíthetsz.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció