Habkönnyű mazsolás, túrós süti liszt nélkül: olyan puha, hogy szétomlik a szádban

Ennél a lágy, krémes túrós sütinél ma nem találsz egyszerűbb receptet. Mazsolával még vonzóbb.

Mazsolás, túrós süti
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A mazsolás, túrós süti kívül szép aranysárgára sül, míg belül szinte krémes. Lágy, házi túróból sokkal finomabb lesz a végeredmény, mint a boltiból. Még diétásabbá teheted, ha a cukrot természetes édesítőszerekre cseréled. Tálald egy kis vízzel lazított baracklekvárral. 

Mazsolás, túrós süti

Hozzávalók

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 10 mazsola
  • 3 db tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál gríz
  • 1 db citrom
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
Recept idők

Elkészítés:

A vajat keverd jó habosra a cukorral, majd egyesével dolgozd bele a tojássárgákat, a vaníliát. Rakd hozzá a villával áttört túrót, majd a mazsolát, a grízt, a citrom reszelt héját és a keményítőt. Végül forgasd hozzá a kemény habbá vert tojásfehérjét. Ügyelj arra, hogy ne törjön meg a hab. Ha túl kemény, kevés tejföllel lazíthatsz a masszán. 

Simítsd a tésztát egy közepes nagyságú, sütőpapírral bélelt tortaformába, és told forró sütőbe. Süsd meg 180 fokon körülbelül 50 perc alatt. Mielőtt kivennéd a sütőből, tűpróbával ellenőrizd a túró állagát. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, biztosan átsült.  
A vargabéles békebeli édesség, amit otthon is elkészíthetsz. 

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük